Κόσμος

Κύπρος: Το υπουργείο Παιδείας θέλει να «κόψει»… τα μούσια και μαλλιά των μαθητών

Ακούστε το άρθρο

Μία σειρά από αλλαγές επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως στην εμφάνιση μαθητών και μαθητριών..

Ειδική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, επεξεργάζεται έναν μακρύ κατάλογο με όσα δεν θα επιτρέπονται εντός των σχολικών μονάδων.

Οι υπό μελέτη απαγορεύσεις περιλαμβάνουν το γένι, το μούσι, το μουστάκι, τα σκουλαρίκια και την κοτσίδα για τα αγόρια και το μακιγιάζ, τις ανταύγειες, τα μεγάλα βαμμένα νύχια, τα στενά παντελόνια και κολάν για τα κορίτσια.

«Αυτό το διάστημα μελετώνται και πάλι οι κανονισμοί που αφορούν στην εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία. Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση, αναμένω την τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής που μελετά τους κανονισμούς εντός των ημερών για να υπάρξει διάλογος», δήλωσε στο alphanews.live, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Στον κατάλογο με τα απαγορευμένα αντικείμενα εντός των σχολείων είναι τόσο η συσκευή του κινητού τηλεφώνου όσο και η χρήση τάμπλετ, έξυπνων ρολογιών και φωτογραφικών μηχανών.

via

Όλη η επικαιρότητα