Categories: Ελλάδα

Κυψέλη: Ένοικοι πολυκατοικίας ζουν χωρίς ρεύμα εδώ και 40 μέρες – «Κοιμόμασταν με μπουφάν»

Share

Πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κυψέλης, έχει μείνει χωρίς ρεύμα από την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, παραμονή των Χριστουγέννων στις 3:00 τα ξημερώματα πολυκατοικία στην περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα, όταν ξέσπασε φωτιά στα ρολόγια της πολυκατοικίας, λόγω βραχυκυκλώματος.

Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν αμέσως στον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια κατέθεσαν και γραπτό αίτημα για επανασύνδεση στο ρεύμα τους, με ημερομηνία της αίτησης στις 17/1, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega.

Όταν ξεκίνησε να γνωστοποιείται το γεγονός, τότε άρχισε ο ΔΕΔΔΗΕ την επανηλεκτροδότηση χθες, Πέμπτη, δηλαδή μετά από 40 ημέρες. Σημειώνεται, ωστόσο, πως δεν απέκτησαν ξανά ρεύμα όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, αλλά μόνο τα εννιά -που κρίθηκε πως έχουν περισσότερη ανάγκη…

Ένοικος της πολυκατοικίας, που έχει πλέον ρεύμα, περιέγραψε: «40 ημέρες χωρίς ρεύμα και χωρίς φως και τέσσερα παιδιά ήταν κάτι το οποίο δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το κάνω. Κοιμόμασταν με μπουφάν.

Είχαμε ένα μικρό γκαζάκι και φτιάχναμε να φάμε ό,τι μπορούσαμε. Τα παιδιά διάβαζαν με κεριά. Τα άπλυτά μου τα έστελνα σε φίλες για να πλυθούν».

Στην επικοινωνία που είχε η ένοικος με τον ΔΕΔΔΗΕ ανέφεραν συνέχεια πως «θα το δουν». Μάλιστα, η ίδια είπε πως το δικό της πρόβλημα λύθηκε επειδή «μίλησα στα κανάλια».

Πηγή: Ethnos.gr