Οικονομία

Κυριακή στην Αθήνα οι θεσμοί – Μεγάλη Εβδομάδα τα νέα μέτρα

Ακούστε το άρθρο

Κυριακή βράδυ, το αργότερο Δευτέρα θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών με στόχο το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που απομένουν μεταξύ Αθήνας και δανειστών έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα για τελική συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές, αν και εφόσον στο Eurogroup της Μάλτας επέλθει συμφωνία, οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και πιθανότατα την Μεγάλη Τετάρτη.

Η Βουλή θα κληθεί να περάσει τα νέα μέτρα με διαδικασίες εξπρές με τη μορφή είτε του επείγοντος είτε του κατεπείγοντος.

Δεν βλέπει συμφωνία έως τις 7 Απριλίου ο Ντάισελμπλουμ

Από την πλευρά του πάντως, ο επικεφαλής του Eurogoup δήλωνε νωρίτερα ότι δεν θεωρεί πιθανόν να υπάρξει συμφωνία στη Μάλτα: Ελπίζω να μπορέσουμε να εγκρίνουμε σύντομα (σ.σ. μια συμφωνία), αλλά αυτό δεν θα είναι στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup σε δημοσιογράφους στη Χάγη. Προσέθεσε πάντως πως έχει γίνει μεγάλη πρόοδος μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αναθεώρησης του προγράμματος.
«Είναι πάντα δυνατό να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup. Αυτό δεν είναι μια ανακοίνωση, αλλά υπάρχει η δυνατότητα αυτή», τόνισε ο Ολλανδός αξιωματούχος.

Τι έλεγαν κυβερνητικές πηγές

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, σημείωναν ότι το χθεσινό EuroWorking Group αποφάσισε, «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα και υπογραμμίζουν συγχρόνως ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».
Τούτων δοθέντων, όπως σημείωναν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα