Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαλαρώνει η θηλιά που έπνιγε τους συμπολίτες μας»

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, με αυτόν τον τρόπο «χαλαρώνει επιτέλους η θηλιά που έπνιγε τους συμπολίτες μας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Κοινοβούλιο «θα ψηφίσει εντός των επόμενων ωρών ένα από τα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν την πυξίδα μας για μια ολόκληρη τετραετία. Το σχέδιο νόμου που θα ψηφίσουμε σε λίγο θα έχει σαφές και ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, θα υπηρετεί τους στόχους που βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας. Είχαμε και έχουμε σχέδιο που φέρνει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα».

Χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο «τη δική μας γρήγορη απάντηση στα προβλήματα των πολιτών που δεν μπορούν να περιμένουν», καθώς και ως «ταυτότητα της κυβέρνησης».

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση, να ελαφρύνουμε τους συμπολίτες μας από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν. Ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις…», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Και τόνισε πως «έχει ξεκάθαρο πρόσημο, που αφορά όλους, κυρίως τους πιο αδύναμους»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στον ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο τόνισε πως «κανείς δεν εξαιρείται από αυτήν τη γενναία ελάφρυνση, που κλιμακώνεται δίκαια, ανάλογα με την αξία των ακινήτων».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «διευρύνεται και βελτιώνεται η ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω των 120 δόσεων», ενώ είπε πως «συνδέουμε τη νέα ρύθμιση με το ξεπάγωμα των λογαριασμών». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα είναι και η τελευταία. Πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους συμπολίτες μας, διότι δεν θα υπάρξει ανάλογη».

«Έχουμε ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στόχευση: να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και δημιουργία νέου πλούτου με μερίδιο για όλους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

via

Όλη η επικαιρότητα