Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Άμεσα σε νέες εκλογές, αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση» (VIDEO)

Σε νέες εκλογές θα οδηγηθεί η χώρα σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της Κυριακής, ενώ δεν τίθεται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε  απέναντι σε δέκα δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και δεσμεύθηκε πως το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για να μπορέσω να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου, μόνο ισχυρή ΝΔ θα εξασφαλίσει στη χώρα σταθερότητα και προοπτική 4ετίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάμε άμεσα σε εκλογές με απλή αναλογική. Δεν έχω ακούσει άλλο κόμμα να λέει ότι θα ενδιαφερόμουν να στηρίξω κυβέρνηση συνεργασίας».

«Προφανώς θέλω ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα, η μόνη σίγουρη λύση σήμερα για σταθερή κυβέρνηση είναι ισχυρή εντολή στη ΝΔ» τόνισε.

Οι επόμενες μειώσεις φόρων θα γίνουν το 2020 και σε βάθος 4ετίας, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις που έχει προαναγγείλει.

«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για το 2019» σημείωσε και πρόσθεσε: «Να σταματήσουμε με τη λογική των υπερπλεονασμάτων. Είναι λάθος πολιτική. Έχουμε μιλήσει για στοχευμένες μειώσεις δαπανών. Υπάρχουν και σήμερα δυνατότητες σε μια σειρά από τομείς. Έχουμε μιλήσει για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης».

«Η ισχυρή εντολή που ζητάω είναι και εντολή διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους. Ήδη φαίνεται ότι έχουμε πείσει τις αγορές που προεξοφλούν νίκη της ΝΔ. Το γεγονός ότι το 10ετές είναι κοντά στο 2% χωρίς να έχουμε κερδίσει εκλογές κάτι λέει» εξήγησε.

«Όχι, δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορηματικά για το θέμα της πιστοληπτικής γραμμής.

Μητσοτάκης για δημόσιο: Το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου αυξήθηκε κατά 2 δισ. ευρώ

Για το θέμα του δημοσίου τομέα μίλησε στους δημοσιογράφους του Alpha ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως κανείς δημόσιος δεν θα απολυθεί.

«Οι μετακλητοί θα μειωθούν. Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του δημοσίου. Το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου τα τελευταία 4 χρόνια αυξήθηκε 2 δισ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θα συζητήσουμε και τα θέματα υγείας. Εγώ δεν έχω δει τις 19.000 προσλήψεις για τις οποίες μιλά ο κ. Τσίπρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε πλαίσιο προσλήψεων μεγαλύτερο από τις αποχωρήσεις.

Θα περιορίσουμε το αποτύπωμα των γενικών γραμματέων. Θα υπάρχει καθορισμένος αριθμός μετακλητών για κάθε υπουργό και μία συστηματική προσπάθεια μείωσης του αποτυπώματος του κράτους εκεί που το κράτος δεν είναι απαραίτητο».

«Μίλησα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία»

Για το θέμα της επταήμερης εργασίας μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «μίλησα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία».

«Μίλησα για επταήμερη λειτουργία, ποτέ για επταήμερη εργασία. Δεν θα συμμετέχω σε προπαγάνδα fake news του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύμβαση Παπαστράτος είναι μια τέτοια περίπτωση.

Είναι καλό για εργαζόμενο και επιχείρηση και αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης. Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να μην στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Αν πάτε σε αυτές τις εταιρείες οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι. Αν δεν ήταν δεν θα υπέγραφαν.

Λέμε ξεκάθαρα ότι η εργατική νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο και οι ποινές θα είναι αυστηρότερες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πρόθεσή μου να διατηρήσω το επίδομα στους συνταξιούχους»

Την πρόθεσή του να συνεχίσει να δίνει το επίδομα στους συνταξιούχους εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που δίνει το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Όταν κάναμε τις προβλέψεις μας λαμβάνουμε υπόψη τα νούμερα του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους. Άλλα τα δημοσιονομικά με 2% και άλλα με 4% ανάπτυξη. Ο στόχος για την ανάπτυξη είναι κρίσιμος για την επόμενη ημέρα. Πρόθεσή μου είναι να δοθεί και του χρόνου το βοήθημα στους συνταξιούχους. Είμαι πεπεισμένος ότι με την δυναμική που έχει η ελληνική οικονομία ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Θα πιάσουμε τους στόχους και οι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεσμεύομαι για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα»

«Θα κάνουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καταδικασμένοι τρομοκράτες να βγουν και να κάνουν χρήση της πιο επιεικούς νομοθεσίας.

«Στο πρώτο νομοσχέδιο θα γίνουν παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα για να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα, θα επανέλθουμε στις διατάξεις που είχαμε πριν» πρόσθεσε στη συνέντευξή του στον Alpha, ενώ αναφορικά με τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε: «Δεν έκρινα τις δικαστίνες, έκρινα τη συνολική διαδικασία. Μια απερχόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλέξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου, όπως ορίζει το Σύνταγμα, η ηγεσία θα οριστεί από την επόμενη κυβέρνηση. Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση τα πρόσωπα που θα επιλέξει η επόμενη κυβέρνηση να είναι τα ίδια πρόσωπα είπε «δεν το ξέρω, θα το δούμε».

«Θα ενισχύσουμε την Αστυνομία»

«Θα ενισχύσουμε την Αστυνομία. Πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά της. Να προστατεύσουμε τους ίδιους τους αστυνομικούς. Περισσότερη δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε, για το θέμα της ασφάλειας στην τηλεόραση του Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πολιτική κατεύθυνση και προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση η ασφάλεια. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας.

Η ομάδα ΔΙΑΣ πρέπει να ενισχυθεί. Και οι αστυνομικοί πρέπει να βγουν από τα Α.Τμήματα. Θα ενισχύσουμε τις περιοχές που έχουμε περισσότερες ανάγκες. Επιβράβευση των διοικητών αστυνομικών τμημάτων που πηγαίνουν σε δυσμενείς περιοχές. Και τους μάχιμους. Να επιβραβεύσουμε αυτούς που κάνουν τη δύσκολη δουλειά στο δρόμο».

«Η σωφρονιστική πολιτική θα πάει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»

«Η σωφρονιστική πολιτική θα πάει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν ανταποκρίνεται σε σύγχρονο κράτος. Αντί να πάμε να αγοράσουμε μαγνητικούς τομογράφους ας πάμε να αγοράσουμε υπηρεσίες. Το κράτος να αγοράζει αριθμό εξετάσεων. Δεν κάνουμε μαγνητική για ψύλλου πήδημα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της συνταγογράφησης φαρμάκων.

«Είναι και θέμα θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Ξέρετε ότι υπάρχει πίεση στις δαπάνες των φαρμάκων. Γνωρίζετε ότι ο αριθμός των συνταγών που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά. Υπάρχουν γιατροί οι οποίοι υπερσυνταγογραφούν. Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι κάνουμε στα νοσοκομεία. Για εμάς είναι και ένα τολμηρό πρόγραμμα ως προς τη πρόληψη. Θέλω προληπτικές εξετάσεις για μια σειρά από καρκίνους που ξέρουμε ότι αν εντοπιστούν σώζουν ζωές. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην υγιεινή ζωή, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Θα το κάνω με απόλυτη αυστηρότητα ξεκινώντας από τη Βουλή. Δεν υπάρχει κανείς λόγος επαναλαμβανόμενες συνταγές να μη γράφονται σε ετήσια βάση ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι».

Σε ερώτηση μάλιστα αν θα επιστρέψει το εισιτήριο των 5 ευρώ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:

«Το εισιτήριο δεν θα επιστρέψει. Το εισιτήριο στα νοσοκομεία, αυτό το 5ευρω, συγκρίνετέ το με την αύξηση υπέρ εισφορών υγείας. Πρέπει να έχουμε λιγότερους ασθενείς οι οποίοι να φτάνουν στα νοσοκομεία».

«Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο μας»

«Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο μας. Αποτελεί δέσμευσή μου αδιαπραγμάτευτη. θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που ίσχυε το 2011. Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό κέντρα ανομίας και καταφύγια μπαχαλάκηδων. Η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Το αίτημα για κατάργηση του ασύλου είναι απολύτως ώριμο στην κοινωνία. Δεν αφορά το άσυλο διακίνησης ιδεών», ανέφερε στην τηλεόραση του Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Έχετε δει την κατάσταση. Έρχεται η αστυνομία καταδιώκει έμπορο. Με την κατάργηση του ασύλου θα μπορεί να τον συλλαμβάνει. Υπάρχουν χώροι υπό κατάληψη που είναι εργαστήρια κατασκευής μολότοφ. θεωρείτε λογικό να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση; Δεν θα χρειαστεί να γίνει πολλές φορές από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί ο νόμος. Ποιοι κάνουν τις καταλήψεις ; Δεν την αντιλαμβάνομαι αυτή την έννοια. Αυτοί που ενδιαφέρονται να κάνουν τέτοιες κινήσεις δεν είναι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι είπε όχι»

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι είπε όχι απειλώντας με βέτο εκεί που ο Α.Τσίπρας είπε ναι. Πέντε ακόμα πρωθυπουργοί δεν συμφώνησαν σε συμφωνία που εκχωρούσε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Οι επιστολές ήταν γνωστές. Σημασία έχει τι έγινε. Μια κυβέρνηση το 2008 απέναντι σε πιέσεις μπλόκαρε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κράτησε μια υπεύθυνη στάση την οποία ο κ. Τσίπρας μόνος του ακύρωσε. Δεν έχει απαντήσει σε διάφορες κατηγορίες ότι πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών κρύφτηκε μια άλλη συναλλαγή. Εννοώ κάτι που διάβασα στο βιβλίο Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη, ότι ο κ. Γιούνκερ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θέλουμε να σε βοηθήσουμε στην οικονομία αλλά να λύσεις το Σκοπιανό.

Μια διεθνής συμφωνία κυρωμένη από το ελληνικό κοινοβούλιο δεν ακυρώνεται μονομερώς. Δυστυχώς κυρώθηκε, εξαγοράστηκαν βουλευτές με υπουργικά χαρτοφυλάκια και τώρα καλούμαστε να μαζέψουμε τα σπασμένα. Θα προστατεύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και θα κάνουμε μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την πραγματική, την ελληνική Μακεδονία και θα κερδίσουμε το παγκόσμιο παιχνίδι της κοινής γνώμης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε απόπειρα γεώτρησης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας»

«Υπάρχει το ζήτημα της παράνομης απόπειρας της Τουρκίας να προβεί σε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει η Ευρώπη να επιβάλλει κυρώσεις. Είναι ένδειξη αλληλεγγύης σε ένα μικρό κράτος της Ε.Ε. Θα επιμείνω σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο για τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία επεσήμανε: «Θα επιδιώξω να ανοίξω διάλογο επικοινωνίας με τον κ. Ερντογάν. Περιμένοντας από την Τουρκία κινήσεις καλής θέλησης ως προς την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε απόπειρα γεώτρησης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Υπάρχουν πολλές επιλογές που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν εκτιμώ όμως ότι θα έχουμε τέτοια εξέλιξη. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να είναι έτοιμη για το χειρότερο. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη των Ε.Δ που κάνουν το παν».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους εξοπλισμούς: «Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F16. Αναγκαίο ενδιάμεσο στάδιο».

«Γνωρίζω όλα τα ονόματα της κυβέρνησης»

«Γνωρίζω όλα τα ονόματα της κυβέρνησης. Θα ανακοινωθεί αυτή η κυβέρνηση εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί. Το μήνυμα των ευρωεκλογών δεν έχει προεξοφληθεί τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Η ευθύνη περνάει πια στους πολίτες. Η ισχυρή εντολή που ζητάμε είναι εντολή εφαρμογής ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Την επόμενη ημέρα εφόσον μας εμπιστευτεί ο λαός θα έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση. Θα είναι διαφορετική από τις κυβερνήσεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Έχω υποχρέωση να είμαι έτοιμος. Στις 8 Ιουλίου θα πρέπει να ορκιστεί ο πρωθυπουργός και στις 9 Ιουλίου η κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

via 

Όλη η επικαιρότητα