Γυναίκα

Κυτταρίτιδα: Πώς θα την αντιμετωπίσεις φυσικά

kyt.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η κυτταρίτιδα είναι ένας ”εχθρός” που τον απομακρύνεις με συνεχόμενες επιθέσεις, δραστική αλλαγή συνηθειών και αυτοπεποίθηση τόση, όση χρειάζεσαι για να φορέσεις ξανά το πιο κοντό σορτς που κρύβεις στη ντουλάπα σου!

Εμείς εδώ σου προτείνουμε τι να κάνεις γρήγορα και απλά για να έχεις γρήγορα αποτελέσματα. Βέβαια και τα προϊόντα μείωσης της κυτταρίτιδας πάντα χρήσιμα και επικουρικά.

Νερό, ο καλύτερος σου φίλος. Για ν’ αποφύγεις την κατακράτηση και την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα (γλουτούς, μηρούς, εσωτερικό χεριών κλπ), αύξησε την ποσότητα  νερού που πίνεις καθημερινά. Ένα κόλπο είναι να πιεις ένα ποτήρι νερό το πρωί μόλις σηκωθείς και ένα το βράδυ πριν πέσεις και όταν είσαι στο δρόμο θυμήσου να πίνεις κάθε δυο ώρες. Είναι δύσκολο αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος να αποβάλλεις τοξίνες, είσαι πάντα ενυδατωμένη και χωρίς κυτταρίτιδα.

Αγάπησε τις πρωτεΐνες. Τόνωσε το μυϊκό ιστό σου και αύξησε τη μυϊκή σου μάζα επιλέγοντας πρωτεΐνες στη θέση των υδατανθράκων, ιδιαίτερα στο ενδιάμεσο της μέρας. Οι μπάρες των δημητριακών αποτελούν την ιδανική λύση για να τα καταφέρεις.

Εξειδικευμένη άσκηση. Ενίσχυσε την μνήμη των λιποαποθηκών του σώματος σου με το να αλλάζεις τακτικά τους τρόπους που προπονείσαι. Μη μένεις μόνο στο τρέξιμο ή στο ποδήλατο. Γύμνασε με ελαφριά βαράκια και αρκετές επαναλήψεις διαφορετικά σημεία του σώματος σου βάζοντας έτσι σε εγρήγορση όλους τους μύες. Πειραματίσου με διαφορετικές προπονήσεις για να το καταφέρεις – ότι ταιριάζει περισσότερο στις καθημερινές σου ανάγκες. Καλή πρόταση και μεγάλη τάση της εποχής είναι το crossfit που συνδυάζει άρση βαρών, στίβο, τρέξιμο, ενόργανη και γυμνάζει συνολικά το σώμα.

Ώρα για μάσκα απολέπισης. 250 γραμμάρια καφέ (αποσυσσωρευτική και λιποδιαλυτική δράση), 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη (απολεπιστική δράση) και δυο κουταλιές ελαιόλαδο είναι τα συστατικά που θα ανακατέψεις και θα εφαρμόσεις στις προβληματικές περιοχές. Άφησε για 15 λεπτά, κάνε απαλό μασάζ και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Δυο φορές την εβδομάδα αρκούν.

Πες ναι στο πιπέρι. Το πιπέρι καγιέν (σε σκόνη) έχει πολλαπλές δράσεις: ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και αποβάλλει τοξίνες μειώνοντας έτσι την εμφάνιση της κυτταρίτιδας –στα συν ότι κόβει και την όρεξη. Βάλε κάθε πρωί (αν μπορείς και κάθε βράδυ) σε ένα ποτήρι ζεστό νερό δυο κουταλάκια του γλυκού πιπέρι, λίγο τριμμένο ginger και λίγο λεμόνι και ανακάτεψε το καλά.

Κάνε μασάζ. Αν θες κάτι έξτρα για να ενισχύσεις την υφή του δέρματος σου  κάνε μασάζ στα πόδια σου με έλαιο μανταρινιού. Λίγες σταγόνες αρκούν (4-5) σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ακολούθησε με κυκλικές κινήσεις μασάζ για  15 λεπτά. Μπορείς επίσης να επισκεφτείς τον ειδικό για ένα ραντεβού με λεμφικό μασάζ. Πρόκειται για εξειδικευμένο μασάζ που ενεργοποιεί τα λεμφικά αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας κατακρατήσεις. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο αφού οι προβληματικές περιοχές αποκτούν βελτιωμένη, λεία εικόνα.

Έξυπνο τρικ. Για καλύτερα αποτελέσματα, ρίξε κρύο νερό στα πόδια σου στο ντους από τον αστράγαλο ως το γόνατο.

 

 

Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα