Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Λ. Αριστειδόπουλος: «Συστράτευση για τον Πύργο μας»

Ακούστε το άρθρο

Μια λαμπερή εκδήλωση από την παράταξη «Δήμος Πύργου-Πρωτεύουσα Ευθύνης» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το απόγευμα της Τετάρτης όσοι κατέκλυσαν το μεγάλο συνεδριακό  της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Εκατοντάδες φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρόν προκειμένου αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στον Υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου Λάμπη Αριστειδόπουλο και στην παράταξή του, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.

Ο κ. Αριστείδοπουλος ξεκινώντας την εκδήλωση ευχαρίστησε θερμά όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας πως αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να στείλουν μήνυμα ελπίδας πως ο Δήμος Πύργου μπορεί να ξαναγίνει «Πρωτεύουσα Ευθύνης». Αναφέρθηκε στον κύριο λόγο δημιουργίας της παράταξης, που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση της πόλης σε σύγχρονη, ψηφιακή, ποιοτική, λειτουργική και εξωστρεφή. Επιπλέον, εστίασε στο όραμα και το σχέδιο των μελών της παράταξης για το μέλλον της πόλης και τέθηκε ενάντια σε ξεπερασμένες αντιλήψεις που κρατούν τον τόπο δέσμιο.

Ως στόχους έθεσε την ανάγκη η περιοχή να προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες και υψηλή ποιότητα ζωής σε κάθε πολίτη, να γίνει ο Δήμος Πολιτιστική Πρωτεύουσα με Πρωτοβουλίες και δράσεις κάθε χρόνο, να αναδειχθούν τα ταλέντα που παραμένουν ανενεργά, να στηριχθεί το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους, καθώς και να συντηρηθούν, να αναδειχθούν και να λειτουργήσουν οι χώροι πολιτισμού του δήμου.

Τέλος, για την επίτευξη όλων των παραπάνω πρότεινε συστράτευση  στους εξής τομείς: Εξυπηρέτηση του πολίτη με έμφαση στην καθημερινότητα και στις εγκαταλελειμμένες κοινότητες, Κοινωνική προστασία-υγεία-κοινωνική αλληλεγγύη-στήριξη αδύναμων καθώς και πόλη φιλική και προσβάσιμη σε ΑμεΑ, Ανάπτυξη με όραμα-σχέδιο-αποφασιστικότητα-στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, Υποδομές όπου σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα θα γίνονται συντηρήσεις, βελτιώσεις και νέες δημιουργίες και τέλος Πολιτισμός-Αθλητισμός-Εθελοντισμός-Τουρισμός. Ηλεκτρονική έξυπνη πόλη, διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, διαφορετική τοπική πολιτική, διαφορετική νοοτροπία, αποφασιστικότητα και διεκδίκηση με όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά, αποτελούν τα ατού της παράταξης για να γίνει ο Πύργος και πάλι μια πόλη καλαίσθητη και ελκυστική στον κόσμο.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν η συγγραφέας και στρατιωτικός Άννα Κορτέση που τόνισε τα θετικά του εθελοντισμού στις ζωές και την κοινωνία μας, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων της Π.Ε. Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου που έθεσε ορισμένες λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία χωρίς τεράστιες δαπάνες για το δήμο και τέλος ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Αδαμόπουλος ο οποίος εστίασε στην ανάγκη μετατροπής της πόλης σε «έξυπνη» με τη χρήση της τεχνολογίας καθώς και στην εκμετάλλευση κάθε φυσικού πόρου.

Τις ομιλίες ακολούθησε η κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο πατήρ Βασίλειος Λαγκαδινός, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε το κόψιμο και μοίρασμα ο κ. Αριστειδόπουλος προσφέροντας τις καλύτερες ευχές στον κόσμο που βρέθηκε στο συνεδριακό.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο βοηθός περιφερειάρχη Παναγιώτης Πλατανιάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Βασιλόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου Γιώργος Καραστέργιος, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, ο υπεύθυνος συντονισμού ποδηλατοδρόμων Σάκης Μαντάς, ο πρόεδρος των απόστρατων αξιωματικών ξηράς Γιώργος Σταματόπουλος, η εκπρόσωπος της κ. Αυγερινοπούλου Γιώτα Γιοβάνη, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γιώργος Μαραγκός και άλλοι πολλοί.

Όλη η επικαιρότητα