WEB tv Αθλητισμός Ηλεία

L’Étape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία: Ξεκίνησε ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας!

Σήμερα από τις 08.30 το πρωί, και για 9 περίπου ώρες, οι ερασιτέχνες ποδηλάτες θα απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ και θα ξεπεράσουν τα όριά τους!
Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece by Tour de France presented by SKODA, ξεκίνησε σήμερα, και θα ολοκληρωθεί αύριο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Αρχαία Ολυμπία, από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Βίντεο από την έναρξη:

Σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, εκεί όπου η αρχαία ιστορία και η μαγευτική φύση της Δυτικής Πελοποννήσου συναντούν τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί μια μυθική ποδηλατική διαδρομή, κατά τα πρότυπα του κορυφαίου Tour de France, ενώ το αγωνιστικό κομμάτι θα πλαισιώσει μια σειρά από παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αγωνιστικές διαδρομές σε 2 επίπεδα

Στο 1ο L’ÉtapeGreecebyTour de Francepresentedby SKODA θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες, γυναίκες και άνδρες, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σήμερα από τις 08.30 το πρωί, και για 9 περίπου ώρες, οι ερασιτέχνες ποδηλάτες θα απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ και θα ξεπεράσουν τα όριά τους, ακολουθώντας μία από τις δύο αγωνιστικές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων: The Race 150 km (υψομετρικά 2.300 m) και The Ride 75 km (υψομετρικά 1.150 m). Με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία, οι αθλητές θα ποδηλατήσουν σε μια μαγευτική αλλά απαιτητική κυκλική διαδρομή που διαπερνά τοπία σπάνιας ομορφιάς, όπως το δρυοδάσος της Φολόης, οι πηγές της Νέδας, οι αρχαίοι ναοί και τα αρχαία μονοπάτια της περιοχής.

Το  πρόγραμμα του ποδηλατικού αγώνα L’Etape Greece by Tour De France presented by SKODA (αγώνες ποδηλασίας)

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023/ 7:30 π.μ. – 4μ.μ. και την Κυριακή 2 Απριλίου / 7:30 π.μ. με 1 μ.μ..

Όλη η επικαιρότητα