«La Nona»… η αδηφάγος!: «Τροφή» για σκέψη η θεατρική παράσταση των «Υπερφωτισμένων»

Share

Την ευκαιρία να γελάσουν και ταυτόχρονα να προβληματιστούν έδωσε στους θεατές που γέμισαν τα καθίσματα του «παραδεισένιου» «Σινέ – Ρόδον» στον Σταφιδόκαμπο η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «La Nona» από τους «Υπερφωτισμένους» (θεατρική ομάδα του δήμου Φυλής Αττικής).

Την αξεπέραστη μαύρη κωμωδία του Roberto Cossa, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της οποίας είναι ο Σταφιδοκαμπίτης Γιάννης Γαλανόπουλος, φιλοξένησε το Πνευματικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο Σταφιδοκάμπου προχθές Κυριακή σε μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά.

Το «Σινέ – Ρόδον» αποτέλεσε έναν ακόμα σταθμό της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας των «Υπερφωτισμένων» με το πάντα επίκαιρο «La Nona» (σ.σ. όπως σημείωσε και ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς στο ηχογραφημένο μήνυμα του πριν την έναρξη της παράστασης, που ήταν και ο πρώτος διδάξας του ρόλου της Nona στην Ελλάδα).

Μια «Nona» πραγματικά αδηφάγο, που δεν χορταίνει με τίποτα και συνεχίζει έως ότου αποτελειώσει τους πάντες! Όχι άδικα η «Nona» στις κριτικές έχει θεωρηθεί σύμβολο της εξουσίας που βασανίζει τους ανθρώπους μέχρι εξόντωσης. Δεδομένου ότι το έργο πρωτοανέβηκε στη διάρκεια μιας από τις πιο αιματοβαμμένες δικτατορίες της Αργεντινής, μπορεί να θεωρηθεί και ως παραβολή της στρατιωτικής εξουσίας.  Ο κόσμος που παρουσιάζεται στο «La Nona», δυστυχώς, μοιάζει πιο οικείος από ποτέ…

Εξαιρετικός στο ρόλο της εκατόχρονης βουλιμικής γιαγιάς ο Σταφιδοκαμπίτης, Γιάννης Γαλανόπουλος, που μαζί με άλλους επτά ταλαντούχους ερασιτέχνες ηθοποιούς από τον Δήμο Φυλής, δεν σταμάτησαν λεπτό να κάνουν το κοινό να γελά και να διασκεδάζει καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, με αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό και ζήλο δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνειών και κεφιού! Στο ρόλο του Τσίτσο η Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Καρμέλο ο Σπύρος Μαυρής, Μαρία η Σοφία Γκαραβέλα, Δον Φρανσίσκο ο Μιχάλης Οικονομάκος, Μάρτα η Γεωργία Τσώνη, Ανυούλα η Ισιδώρα Τούντα. Στο ρόλο της αφηγήτριας εντυπωσίασε η μικρή Διονυσία – Ιωάννα Γαλανοπούλου…

Στα αξιοσημείωτα της παράστασης και οι υπέροχες μελωδίες της κιθάρας, του βιολιού και του ακορντεόν του συνθέτη Νίκου Γκουβίτσα (με καταγωγή από τη Βάρδα), αλλά και τα σχόλια -μετά το φινάλε- για το ημιτελές κινηματοθέατρο του Σταφιδόκαμπου που ρημάζει σχεδόν 30 χρόνια και παρά τις παραστάσεις που διοργανώνει ο Γιάννης Γαλανόπουλος ανελλιπώς στο χωριό εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια.