Ηλεία

Λαμπέτι: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για καλλιέργεια κάνναβης

Τρεις άνδρες ηλικίας 40, 50 και 56 ετών συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στο Λαμπέτι – σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις – από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών.   

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 56χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε παράπηγμα – περιμετρικά του οποίου είχε τοποθετήσει λαμαρίνες –  τρία φυτά κάνναβης, ύψους έως 1,90 μέτρα.

Παράλληλα, σε αγροτεμάχιο του 50χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούσε εννέα φυτά κάνναβης σε πέντε γλάστρες, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 21,1 γραμμαρίων.

Τέλος, στην περίπτωση του 40χρονου, σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του, βρήκαν – στο μπαλκόνι – ένα φυτό κάνναβης, το οποίο ο δράστης  καλλιεργούσε σε γλάστρα.

Όλα τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και μετά την απολογία τους αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όλη η επικαιρότητα