Ηλεία

Λαμπεία: Καινοτόμα προσφορά στην τοπική κοινωνία από την Wasserkraft AE

Ακούστε το άρθρο
Με μια καινοτόμα προσφορά της προς την τοπική κοινωνία της περιοχής που έχει εγκαταστήσει Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό, η εταιρεία Wasserkraft AE εφαρμόζει  μια πρακτική που θα ήταν σκόπιμο να ακολουθούν, γενικότερα, οι εταιρείες που εγκαθιστούν ΑΠΕ στην περιφέρεια της χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Wasserkraft, πέραν των ανταποδοτικών τελών του 3% των εσόδων που είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει βάσει νόμου στον Δήμο, αποφάσισε να συμβάλλει περαιτέρω στα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στη Λαμπεία Ηλείας, την περιοχή δηλαδή στην οποία έχει κατασκευάσει ένα από τα πρώτα μικρά ιδιωτικά υδροηλεκτρικά έργα στην Ελλάδα το έτος 1998.

Συγκεκριμένα, ως πρώτο βήμα, προτίθεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα που χρονίζει εδώ και 40 χρόνια, εξασφαλίζοντας απόλυτη χρηματοδότηση για την πρόσληψη ενός μόνιμου εξειδικευμένου  ιατρού – παθολόγου γενικής ιατρικής, με απώτερο στόχο να αναβιώσει ο πρώην Υγειονομικός Σταθμός Λαμπείας (φωτο).

Σκοπός, να στελεχωθεί πλήρως από επιστημονικό προσωπικό και, σε δεύτερο χρόνο, με βοηθητικό προσωπικό (οδηγός ασθενοφόρου, καθαρίστρια, υλικοτεχνική  υποδομή κτλ) αυστηρά από πολίτες που κατάγονται από την τοπική κοινότητα. Αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας αλλά και στην ουσιαστική τοπική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Τηλέμαχος Φωτεινός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Wasserkraft , «τα μελλοντικά πλάνα  είναι να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις, με όποια μορφή βοήθειας απαιτηθεί, για όλες τις περιοχές στις οποίες  αναπτύσσει η εταιρεία παρόμοια έργα. Προς τούτο η εταιρεία αναπτύσσει συνέργειες, όπως με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος την οποία έχει αρωγό σε όλη την διαδρομή-ανάπτυξη της εταιρείας».

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία της Wasserkraft αναδεικνύει την ανάγκη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να θεσπίσει νέα κίνητρα προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς η ελληνική επαρχία έχει ανάγκη από τέτοια βοήθεια, ενώ βεβαίως είναι δίκαιη η απαίτηση των κατοίκων να έχουν ανταποδοτικά οφέλη από την εγκατάσταση ΑΠΕ στις περιοχές τους.

Δεδομένη, τέλος, πρέπει να θεωρείται η συμπαράσταση του Δήμου της περιοχής στην παραπάνω πρωτοβουλία της εταιρείας.

Όλη η επικαιρότητα