Ηλεία

Λάμπης Αριστειδόπουλος: “Δεν θα διεκδικήσω ξανά την ηγεσία του Δήμου Πύργου – Συμπορεύομαι με τον Τάκη Αντωνακόπουλο”

Στοίχημα η ριζική αλλαγή στον τομέα της καθαριότητας..
Ξεκινά δυναμικά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης σε πόλη και κοινότητες

Αθόρυβα αλλά με οργάνωση και σχέδιο εργάζεται ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Πύργου, Λάμπης Αριστειδόπουλος.

Μπορεί να αποφεύγει – προς το παρόν – τη δημοσιοποίηση των όσων έχει προγραμματίσει (δική του επιλογή και απόφαση, όπως μας είπε), ωστόσο από τη σύντομη τηλεφωνική μας επικοινωνία, βγήκαν ειδήσεις.

Αποτελεί στοίχημα, για τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο αλλά και τον ίδιο, η ριζική αλλαγή στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών αλλά και των προκλήσεων.

Ο Λάμπης Αριστειδόπουλος επιβλέπει ο ίδιος καθημερινά το πρόγραμμα των συνεργείων της αποκομιδής..”δίνοντας μάχη με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα..”

Σε έναν περίπου μήνα ο στόλος των απορριμματοφόρων θα ενισχυθεί με τρία καινούργια οχήματα ενώ υπάρχει διαρκής επίβλεψη για την πρόοδο των συντηρήσεων των οχημάτων που βρίσκονται στα συνεργεία.

Όσο για τους κάδους, πρόσφατα ο δήμος απέκτησε 120 καινούργιους ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν εντατικά οι εργασίες για την επισκευή των χαλασμένων.

Μέσα στον Μάρτιο ξεκινά δυναμικά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και ήδη προετοιμάζεται – σε συνεργασία με το γραφείο εθελοντισμού του δήμου – η σχετική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό στον χώρο της εμποροπανήγυρης του Αγίου Χαραλάμπους θα λειτουργούν περίπτερα όπου εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου θα μοιράζουν σχετικά φυλλάδια ενημέρωσης στους πολίτες.

Το γραφείο εθελοντισμού του δήμου αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό των δράσεων για την εκστρατεία που ξεκινά προκειμένου η πόλη και οι κοινότητες του δήμου να αλλάξουν εικόνα. Καθαριότητα, ευπρεπισμός των χώρων, πράσινο παντού, χώροι ανακύκλωσης βρίσκονται στα άμεσα σχέδια του αντιδημάρχου πιστεύοντας πως ήρθε η ώρα ο κάθε πολίτης – στα πλαίσια της ανάδειξης του εθελοντισμού – να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την καλυτέρευση της καθημερινότητας του.

Όσο για τα πιο άμεσα: Την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα με Τρίτη) θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες στην πόλη του Πύργου (Δημαρχεία, Περιφέρεια, Εφορία..) κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Ο κ. Αριστειδόπουλος έχει ζητήσει από τους προέδρους να του υποδείξουν κοινόχρηστους χώρους για τη δημιουργία πράσινων σημείων. Εκεί, με ειδική σήμανση ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι, θα τοποθετηθούν μπλε κάδοι ανακύκλωσης και καμπάνες για την τοποθέτηση γυαλιού.

Ο Λάμπης Αριστειδόπουλος ερωτηθείς για την ανάληψη των νέων καθηκόντων που του ανέθεσε ο δήμαρχος Πύργου, δήλωσε πως έχει λάβει την απόφαση να μην διεκδικήσει ξανά την δημαρχία, συμπορευόμενος τούδε και στο εξής με τον Τάκη Αντωνακόπουλο.
“Τιμάω την πρόταση του και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου ..” δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως “ευρισκόμενος 25 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, έχω πλήρη επίγνωση των όσων λέω και των αποφάσεων που έλαβα..”

Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Σε έναν δήμο που έζησε τον απόλυτο εφιάλτη με τα σκουπίδια για μακρύ χρονικό διάστημα, η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών στα θέματα της καθαριότητας και η διαμόρφωση μιας οικολογικής συνείδησης στην κοινωνία σίγουρα αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για τη δημοτική αρχή αλλά για όλη την τοπική κοινωνία…

Όλη η επικαιρότητα