Ηλεία

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στην Αρχαία Ολυμπία η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Μικροί και μεγάλοι, με αίσθημα πατριωτισμού και υπερηφάνειας, συμμετείχαν τις εκδηλώσεις της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου από τον εφημέριο Αρχαίας Ολυμπίας πατ. Μιχαήλ Μπότσα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημ. Σχολείου Γεωργία Ζαφειροπούλου, με αναφορές στα γεγονότα της εποχής αλλά και τις σημερινές, τονίζοντας την ανάγκη για παραδειγματισμό από τους προγόνους μας.

Στο Μνημείο Πεσόντων, μετά το πέρας της Δοξολογίας, εψάλη επιμνημόσυνος δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, τον επίτιμο αναπληρωτή δήμαρχο Θουκυδίδη Κοσμόπουλο ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ηλείας Δημήτρη Κωσταριά, τον πρόεδρο της Τ.Κ Αρχαίας Ολυμπίας Χάρη Σπηλιόπουλο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αστυνόμο Β΄ Αντώνη Κούλη, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Επιπυραγό Αναστάσιο Κοτσώνη, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε Ηλείας Νίκο Αγγελόπουλο, τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Θωμαή Σταθάτου και Νίκο Γεωργούηλη, τον μαθητή της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Απόστολο Θεοφιλόπουλο, τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κωνσταντίνα Πασσιά, την ταμία του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννα Παναγοπούλου και τέλος τον αθλητή του Α.Ο «Ολυμπιονίκη» Νίκο Κατσαϊδώνη. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθησε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της Ολυμπίας στον κεντρικό δρόμο της πόλης, ενώπιον των Αρχών του τόπου και δεκάδων πολιτών. Αμέσως μετά, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσίασαν δημοτικούς χορούς σε διδασκαλία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής Γιάννη Κουτσουνά (σ.σ και τελετάρχης) και Θέμη Μπαντουδάκη αντίστοιχα.

Όλη η επικαιρότητα