Ελλάδα

Λαγός-Πατέλης μίλησαν 34 φορές λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία Φύσσα

lagos.jpg

«Φωτιά» φαίνεται ότι είχαν πάρει τα τηλέφωνα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, όταν, δηλαδή, δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου (συγκεκριμένα από το διάστημα 21:20 έως 02:40) ο Γιάννης Λαγός μιλά στο τηλέφωνο με τον Νίκο Πατέλη (πυρηνάρχης της ΧΑ στη Νίκαια) συνολικά 34 φορές.

Ο Λαγός, δε, το επίμαχο βράδυ καλεί δύο φορές στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Και τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται και την επόμενη ημέρα με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Γ.Δ., να τηλεφωνεί στις 11:31 στον Ρουπακιά, ο οποίος ενώ αρχικά δεν απαντά, τρία λεπτά αργότερα τον καλεί πίσω. Ο δε Πατέλης, πάντα σύμφωνα με στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τηλεφωνεί στον ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο 14 φορές σε σταθερό τηλέφωνο.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά μιλώντας για το βράδυ της δολοφονίας κάνει λόγο για άλλα τρία άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον σύζυγό της επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Όλη η επικαιρότητα