Ηλεία

Λαϊκή συγκέντρωση στο Επιτάλιο: «Δεν θέλουμε άλλη υποβάθμιση…»

Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συγκέντρωση χθες στην κεντρική πλατεία του Επιταλίου, με τους κατοίκους να δίνουν βροντερό παρών και να δηλώνουν κάθετα την επιθυμία τους να μην έρθουν πρόσφυγες – μετανάστες στην περιοχή τους, με αφορμή φήμη που ακούστηκε το τελευταίο διάστημα και έκανε λόγο για φιλοξενία τους στο παλαιό εργοστάσιο «Αιγαίο».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, μιας και το ζήτημα το οποίο προέκυψε αφορά τους πάντες. Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν ο κόσμος που θα δώσει το παρών να ενημερωθεί από αιρετούς σχετικά με το ζήτημα μεταφοράς προσφύγων, οι οποίοι ωστόσο έλαμψαν δια της απουσίας τους. Έτσι, την ενημέρωση ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Επιταλίου Γιάννης Μπαλάσκας, έχοντας στο πλάι του τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Γκιόκα.

Μετά την ενημέρωση ο κόσμος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Δ.Σ., εκφράζοντας την άποψή του πως η περιοχή είναι ήδη υποβαθμισμένη και δεν θα αντέξει παραπάνω αν έρθουν και οι πρόσφυγες. Αρκετοί ήταν αυτοί που ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να μην μπει καν σε διαπραγματεύσεις. Τέλος, τέθηκε και η πρόταση από κατοίκους να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης που θα έχει ανάμεσα σε άλλα θέματα και το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Όλη η επικαιρότητα