Ηλεία

Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού: Να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια της Δημοτικής Αρχής

H Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού καλεί το λαό του Δήμου και τους επαγγελματίες σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Πηνειού τη Δευτέρα
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο λαός μας στενάζει από το βάρος των υπέρογκων αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ηλεκτρικό.  Την ώρα που τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν δυσανάλογα μεγάλους φόρους στο κεντρικό κράτος. Την ώρα που η χώρα βιώνει  με δραματικό τρόπο το 4ο κύμα της πανδημίας και των  συνεπειών της, εξ αιτίας των πολιτικών που οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό χιλιάδες συμπολίτες μας. 

Αυτήν ακριβώς την ώρα επέλεξε η Δημοτική Αρχή Πηνειού για να επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά την αντιλαϊκή της κατεύθυνση και τη πλήρη στοίχιση της με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της που θέλουν τους Δήμους σαν ένα ακόμα κρίκο στη φορομπηχτική πολιτική τους. Σε αυτό τον αγώνα ξεζουμίσματος του λαού σειρά έχουν τα Δημοτικά Τέλη που η Δημοτική Αρχή του Α. Μαρίνου εισηγείται όχι να μειωθούν, όπως προστάζει η συγκυρία, αλλά αντίθετα να αυξηθούν!

Συνεχίζοντας την εφαρμογή της βαθιάς αντιδραστικής διαδικασίας λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με τη μέθοδο της «δια περιφοράς»,  που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελέγχου, διαλόγου και ουσιαστικής ενημέρωσης, κάτι που επανειλημμένα έχει καταγγείλει η Λαϊκή Συσπείρωση, εισηγείται στη «συνεδρίαση» της Δευτέρας 13-12 την αύξηση των Δημοτικών Τελών σχεδόν κατά 20% σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου μας. Αύξηση που έρχεται να προστεθεί στα ήδη επιβεβλημένα υπέρογκα Τέλη Κατάληψης Κοινόχρηστων Χώρων με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι πολλοί επαγγελματίες του Δήμου μας  δυσκολεύοντας τους ακόμα περισσότερο να ανταποκριθούν, εξ αιτίας και της οικονομικής δυσπραγίας των τελευταίων χρόνων. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού καλεί το λαό του Δήμου μας και τους επαγγελματίες σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Πηνειού τη Δευτέρα στις 10:30, ώρα διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε με τη παρουσία και τη πάλη μας να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια της Δημοτικής Αρχής. 

Όλη η επικαιρότητα