Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρίτσαινας: Την πρώτη ομάδα υποψηφίων παρουσίασε ο Νίκος Γκότσης

Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο 2 Μάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρίτσαινας Κρεστένων Νίκος Γκότσης παρουσίασε την πρώτη ομάδα υποψηφίων με την παράταξη, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σε έναν μήνα σχεδόν ξεκινάει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις τριπλές ίσος και τετραπλές εκλογικές μάχες, Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές και εάν προκύψουν Εθνικές.   Τις κρίσιμες αυτές εκλογικές μάχες τις βλέπουμε ενιαία, γιατί ενιαία είναι τα προβλήματα του λαού, ενιαία είναι η πολιτική που τα επιβάλλει και τέτοια πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους, για να είναι αποτελεσματική.

Από αυτές τις εκλογές ο λαός με την πείρα που αναμφισβήτητα έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα πρέπει να βγει όσο γίνεται πιο ενισχυμένος, για να μπορεί από καλύτερες θέσεις ν’ αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη βάρβαρη αντιλαϊκή λαίλαπα. Και για να το πετύχει αυτό, ένας τρόπος υπάρχει: ΚΚΕ ισχυρό παντού, σε όλες τις κάλπες.

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα, παρά την προσπάθεια που γίνεται κύρια από τη μεριά της κυβέρνησης να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα αναμονής και κάλπικων προσδοκιών για τα οφέλη, τάχα που έρχονται.                                           Τη σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αγρότες-κτηνοτρόφους, τους συνταξιούχους και μικρούς ΕΒΕ συνθέτουν τα προβλήματα είτε στο χώρο δουλειάς είτε στο χώρο κατοικίας. Αποτέλεσμα μιας βάρβαρης πολιτικής που νιώθουμε στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια, πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παλιότερα καθώς και των διαφόρων συμμάχων τους κάθε φορά. Αυτή η πολιτική βρίσκει και πρόθυμους, αιρετούς στην Τοπική Διοίκηση.

Δίπλα στην ανεργία, τη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης, του εισοδήματος, την ακριβοπληρωμένη παιδεία. υγεία και τόσα άλλα έρχεται να προστεθεί η ανταποδοτικότητα που είναι μόνιμη πηγή χρηματοδότησης για το ταμείο του Δήμου από τις τσέπες των δημοτών, στα βάσανα όμως των δημοτών μας έρχονται να προστεθούν οι καταστροφές για τους αγρότες από τις πλημύρες του Αλφειού αλλά και οι καταστροφές στην οδοποιία σχεδόν σε όλα τα χωριά του ορεινού τμήματος του Δήμου που φυσικά δεν φταίει η βροχή μα η αντιλαϊκή πολιτική, αφού δεν είναι φυσικό επακόλουθο κάθε φορά που βρέχει να πλημυρίζουν ποτάμια και να σπάνε δρόμοι αφού σήμερα η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης. Αυτά είναι βέβαια απλά ενδεικτικά.    Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα και πιο αναλυτικά.

Οι δημότες του δήμου μας έχουν αποκτήσει αρκετή πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Μπορούν και πρέπει να απορρίψουν τα διάφορα διλήμματα και ιδεολογήματα που μέχρι τις εκλογές θα ακουστούν. Να ψηφίσουν με βάση τα οξυμένα προβλήματα τους. Ποιος είναι υπεύθυνος γι’αυτά, ποια είναι η λύση τους σε όφελος του λαϊκού νοικοκυριού, πως θα δοθεί αυτή η λύση και από ποιόν.

Εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Να ψηφίσουν με ενιαία κριτήρια σε όλες τις κάλπες βάζοντας πάνω απ΄ όλα τις δικές τους ανάγκες. Να βγουν ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού, γιατί συντονισμένη και ενιαία είναι η επίθεση που δέχονται, να μην πέσουν στην παγίδα του «μικρότερου κακού», που αποδεικνύεται κάθε φορά το ίδιο και μεγαλύτερο κακό για τους ίδιους.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν παρουσιαζόμαστε ως σωτήρες αυτοί που έχουν το μαγικό ραβδί.

Είμαστε ο συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ, είμαστε αυτοί που συναντήθηκαν στους αγώνες που αναπτύχθηκαν για να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους δημότες ανεξάρτητα από τι κόμμα ψήφιζαν μέχρι χθες, ανεξάρτητα που ανήκαν ιδεολογικά πολιτικά.

Με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Ανδριτσιανας- Κρεστένων, με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε καινούργια αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει.

Η ανατροπή που έχει ανάγκη η πλειοψηφία των δημοτών μας, δεν θα έλθουν από «σωτήρες» ή «ικανούς», θα έλθει από τα κάτω με τη δράση, την οργάνωση, τον αγώνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση όλοι εμείς οι υποψήφιοι, θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή όπως κάναμε μέχρι τώρα. »

Οι πρώτοι υποψήφιοι:

  • Ανδρικοπούλου Φωτεινή: Ιδιωτικός Υπάλληλος
  • Θανάσουλας Θοδωρής Ιδιωτικός Υπάλληλος
  • Βρεττός Πάνος : Καλλιτέχνης
  • Κάγκουρας Δημήτρης: πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρίτσαινας Κρεστένων
  • Καλογεροπούλου Πένυ: Γεν. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων & μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Κρεστένων
  • Καούκη Έλενα: Καθηγήτρια Αγγλικών
  • Κοτρέτσος Μπάμπης: Επαγγελματίας
  • Λαμπρόπουλος Μίλτος: Συνταξιούχος
  • Μαγκλάρας Χρήστος: Γεωπόνος
  • Μαρκουλίνος Αντώνης: Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων
  • Νικολόπουλος Μιχάλης: Αγρότης
  • Παπαδάς Γιώργος: Αντιπρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας
  • Παπαδάς Νίκος: Ιδιωτικός Υπάλληλος
  • Πάπαρης Γιώργος: Δικαστικός Επιμελητής

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Όλη η επικαιρότητα