Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ήλιδας: Παρουσίαση υποψηφίων

Τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου στο Δήμο Ήλιδας Άγγελου Κολόσακα στην παρουσίαση υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Βρισκόμαστε τρείς (3) μήνες πριν τις εκλογές για την τοπική διοίκηση, εκλογές που συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές και κάπου εκεί γύρω θα διεξαχθούν και οι Εθνικές.

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα παρά την προσπάθεια που γίνεται κύρια από τη μεριά της κυβέρνησης να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα αναμονής και κάλπικων προσδοκιών για τα οφέλη, τάχα που έρχονται.

Τη σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μικροαγρότες-κτηνοτρόφους, τους συνταξιούχους και μικρούς ΕΒΕ συνθέτουν τα προβλήματα είτε στο χώρο δουλειάς είτε στο χώρο κατοικίας. Αποτέλεσμα μιας βάρβαρης πολιτικής που νιώθουμε στο πετσί μας χρόνια τώρα, πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παλιότερα καθώς και άλλων συμπληρωματικών δυνάμεων. Αυτή η πολιτική βρίσκει και πρόθυμους, αιρετούς στην Τοπική Διοίκηση. Έτσι βρήκε και στο δήμο Ήλιδας ανεξάρτητα αν αυτοί βρίσκονται στη θέση της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας τώρα και παλιότερα.

Είναι όλοι αυτοί κυβέρνηση, Δήμοι, Περιφέρεια που στο όνομα της «ανάπτυξης» δεν κάνουν τίποτ΄ άλλο από το να στηρίζουν τα επιχειρηματικά κέρδη θυσιάζοντας λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Το ερώτημα όμως που πρέπει να απαντηθεί είναι ανάπτυξη για ποιόν, ποιος ωφελείται από αυτήν.

Δίπλα στην ανεργία, τη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος, την ακριβοπληρωμένη παιδεία και τόσα άλλα έρχεται να προστεθεί η ανταποδοτικότητα που είναι μόνιμη πηγή χρηματοδότησης για το ταμείο του Δήμου από τις τσέπες των δημοτών π.χ. καθαριότητα – ηλεκτροφωτισμός, τα χαράτσια σε αθλητισμό – πολιτισμό που στερούν αυτό το δικαίωμα από τη νεολαία και μαζί με την τραγική κατάσταση του δημόσιου τομέα της υγείας, την έλλειψη αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας , το νερό που ακριβοπληρώνουμε και δεν πίνουμε, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, κάνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας πραγματικό Γολγοθά. Όλα αυτά είναι απλά ενδεικτικά. Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα και πιο αναλυτικά.

Οι δημότες του δήμου μας έχουν αποκτήσει αρκετή πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Μπορούν και πρέπει να απορρίψουν τα διάφορα διλήμματα και ιδεολογήματα που μέχρι τις εκλογές θα ακουστούν. Να ψηφίσουν με βάση τα οξυμένα προβλήματα τους. Ποιος είναι υπεύθυνος γι΄ αυτά, ποια είναι η λύση τους σε όφελος του λαϊκού νοικοκυριού, πως θα δοθεί αυτή η λύση και από ποιόν.

Εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Να ψηφίσουν με ενιαία κριτήρια σε όλες τις κάλπες βάζοντας πάνω απ΄ όλα τις δικές τους ανάγκες. Να βγουν ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού, γιατί συντονισμένη και ενιαία είναι η επίθεση που δέχονται, να μην πέσουν στην παγίδα του «μικρότερου κακού», που αποδεικνύεται κάθε φορά το ίδιο και μεγαλύτερο κακό για τους ίδιους.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν παρουσιαζόμαστε ως σωτήρες αυτοί που έχουν το μαγικό ραβδί. Είμαστε ο συνδυασμός που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε ως εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν παρουσιαζόμαστε ακομμάτιστοι –απολίτικοι-ανεξάρτητοι και δεν ξέρω τι άλλο θα βρουν όλοι αυτοί που θέλουν να κρύψουν αυτό που πραγματικά είναι, για να κλέψουν την ψήφο.

«Έρχονται ντυμένοι φίλοι για άλλη μια φορά οι εχθροί».

Είμαστε ο συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ, είμαστε αυτοί που συναντήθηκαν στους αγώνες που αναπτύχθηκαν για να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους δημότες ανεξάρτητα από τι κόμμα ψήφιζαν μέχρι χθες, ανεξάρτητα που ανήκαν ιδεολογικά πολιτικά.

Με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Ήλιδας, με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε καινούργια αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει.

Η ανατροπή που έχει ανάγκη η πλειοψηφία των δημοτών μας, οι αλλαγές δεν θα έλθουν από «σωτήρες» ή «ικανούς», θα έλθει από τα κάτω με τη δράση, την οργάνωση, τον αγώνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση όλοι εμείς οι υποψήφιοι, θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή όπως κάναμε μέχρι τώρα.

Αγάλος Νίκος – Κτηνοτρόφος – Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Ανδρεανίδης Αντώνης – Εκπαιδευτικός – Γραμματέας ΕΛΜΕ Ηλείας.

Θεοδόσης Χρήστος – Ιδιωτικός Υπάλληλος – Αντιπρόεδρος Συλλόγου ιδιωτικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας.

Κόλλιας Στάθης – Επαγγελματίας

Κοντοπανάγος Χαράλαμπος – Σκηνοθέτης

Κορδονούρη Ελένη (Λένα) – Μηχανικός Περιβάλλοντος – Επαγγελματίας – Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Κούνα Εύη – ιδιωτική υπάλληλος – Γραμματέας συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.

Λεβέντης Θανάσης – Ιδιωτικός Υπάλληλος – Μέλος ΔΣ Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας.

Μυλωνοπούλου Συριοπούλου Νίκη – Συνταξιούχος ΕΑΣ Αμαλιάδας.

Πολύδωρος Βησσαρίων – Δικηγόρος.

Σπηλιόπουλος Σπύρος – Αγρότης – πρ. Πρόεδρος Αγροτικού συνεταιρισμού Περιστερίου.

Τεφάνη Βάσω – Γυμνάστρια.

Τσιλιάνος Δημήτρης – Επαγγελματίας.

Χάρδα Καπελετιώτη Ελένη – Εκπαιδευτικός.

Όλη η επικαιρότητα