Αχαϊα Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων: Οι μάσκες έπεσαν, το μαύρο μέτωπο αποκαλύφθηκε

Την ώρα που η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΚΙΝΑΛ «σκυλοτρώγονται» λόγω των υποτιθέμενων μεγάλων πολιτικών διαφορών, οι παρατάξεις τους στον Δήμο Πατρέων έχουν συγκροτήσει μαύρο μέτωπο κατά της Δημοτικής Αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Συνεδριάζουν, συντονίζονται και παρουσιάζονται ως ενιαία παράταξη, ως «ένα σώμα μια ψυχή», με πολλούς εκπροσώπους.

Έχουν κοινή γραμμή πλεύσης και ενιαίο στόχο, να βάλουν εμπόδια στην φιλολαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Στην χθεσινή, σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συζήτησε τα δημοτικά τέλη, το Τεχνικό Πρόγραμμα και την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός τους.

Είναι πράγματι προκλητικό να εμφανίζονται οι παρατάξεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και οι συνοδοιπόροι τους, ο «απολιτίκ»  κ. Ψωμάς και ο γνωστός κ. Νικολόπουλος ως «φίλοι του λαού» και να καταθέτουν την τελευταία στιγμή στην συνεδρίαση «πρόταση», ενώ γνωρίζουν ότι με τους νόμους που έχουν ψηφίσει τα κόμματά τους στην Βουλή, προβλέπεται η υποχρεωτική διαδικασία που  πρέπει να ακολουθηθεί.

Αποκαλυπτικό της πολιτικής κουτοπονηριάς τους και της πρόθεσής τους να φύγουν από την συνεδρίαση, είναι το γεγονός, ότι λίγα 24ωρα πριν, οι εκπρόσωποί τους στην Οικονομική Επιτροπή (που εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο), ψήφισαν λευκό, χωρίς να προτείνουν οτιδήποτε.

Είναι οι ίδιες δημοτικές παρατάξεις, που όταν ήταν Δημοτικές Αρχές, είχαν αυξήσει υπέρογκα τα δημοτικά τέλη στο 1,95 το τετραγωνικό μέτρο.

Αντίθετα, η Δημοτική Αρχή, από το 2014 που ανέλαβε, έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη, κατά 23%. Ο Δήμος μας έχει τα χαμηλότερα τέλη από όλους τους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει απαλλάξει χιλιάδες φτωχές, λαϊκές οικογένειες από δημοτικά τέλη και από την τιμολόγηση του νερού.

Καλούμε τις παρατάξεις που ενώθηκαν σε μία, αν έχουν την στοιχειώδη πολιτική αξιοπιστία και αν πραγματικά όπως λένε, νοιάζονται για τον Πατραϊκό λαό, να συμφωνήσουν και να διεκδικήσουμε μαζί με τον Πατραϊκό λαό:

-Την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Την κατάργηση των δημοτικών τελών.

-Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

-Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου, που έχει μετατρέψει τους Δήμους σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

-Την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, της ανταπόδοσης και τις παντός είδους συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πατρέων

Όλη η επικαιρότητα