Ηλεία

Λαϊκή Συσπείρωση: Πανέτοιμη για τη «μάχη» στο Δήμο Πύργου

Τους υποψήφιους που θα στηρίξουν το συνδυασμό του «Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές το Μάιο του 2019 καθώς και τις επιδιώξεις του κινήματος για την πόλη, ανακοίνωσε χθες στην αίθουσα του μικρού Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ο υποψήφιος για το δήμο Πύργου Χρήστος Γιάνναρος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γιάνναρος υποστήριξε πως ο λαός τα χρόνια της κρίσης έχει βιώσει δύσκολες καταστάσεις που θα πρέπει να τον ενισχύσουν προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και μοναδικός δρόμος για αυτό είναι η στήριξη στο κίνημα. Εστίασε ιδιαίτερα στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και στην ανάγκη καταψήφισης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να μη συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική, αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν όμως και με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες για την ανάληψη της δημαρχίας στον Πύργο, τονίζοντας πως η πολιτική τους όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει δοκιμαστεί και είναι αυτή που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση της χώρας και του τόπου ειδικότερα, με τους πολίτες του Πύργου να χρειάζεται αλλαγή σελίδας στα πολιτικά δρώμενα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιθυμία των υποψηφίων του κινήματος για διαφορετική λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης, που θα έχει στο επίκεντρο των παρεμβάσεων και της συνολικής της προσπάθειας τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, όπως ανεργία, φτώχεια, μισθοί πείνας, φοροληστεία εργατικών-λαϊκών στρωμάτων και μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση, υποδομές Υγείας και Παιδείας, προστασία του περιβάλλοντος και ασφαλές οδικό δίκτυο. Στόχος τους είναι να συμβάλουν στη γενικότερη κινητοποίηση του λαού και η παράταξη να αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμη στο  επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματοποιώντας την έκπληξη στις εκλογές.

Οι πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης προέρχονται από όλους τους εργασιακούς χώρους, έχοντας νιώσει τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής. Στους αγώνες για μεροκάματο, μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη, στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, αυτοί που θα συμμετέχουν μέσω του κινήματος είναι αλφαβητικά οι εξής:

Αθανάσουλας Χρήστος: Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου από το 2014, Υπεύθυνος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, Οικονομολόγος, Δικαστικός Υπάλληλος.

Αναστασίου  Στέλλα: Εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας, Συνδικαλίστρια στην ΕΛΜΕ Ηλείας.

Βαγγελάτου Άβα: Δημοτική Σύμβουλος Πύργου από το 2016, Υπεύθυνη στο Λαϊκό Φροντιστήριο Πύργου, Εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας, Συνδικαλίστρια στην ΕΛΜΕ Ηλείας.

Γκογκάκη Βάσω: Ιδιωτικός Υπάλληλος.

Διαμαντόπουλος Σάκης: Εκπαιδευτικός Γυμναστής, Προπονητής Καλαθοσφαίρισης.

Ζαριφόπουλος Νίκος: Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών, Μέλος Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ηλείας.

Καραμάνης Νίκος: Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Καραμπέτσος Θανάσης: Τραπεζοϋπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου από το 2011 έως το 2014

Λάμπρου Θοδωρής: Δημοσιογράφος.

Τζίμη-Παρασκευάκου Μαρία: Υπάλληλος Π.Ε. Ηλείας

Όλη η επικαιρότητα