Λακωνία

Λακωνία: Συνελήφθη 44χρονος για τον βιασμό ανήλικης – Το παιδί έμεινε έγκυος

Το παιδί βρίσκεται πλέον σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα, ενώ πρέπει να απαντηθούν ακόμη πολλά κρίσιμα ερωτήματα.
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη ένας 44χρονος άνδρας για την υπόθεση βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού από περιοχή της Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, το κορίτσι, μέλος πολυμελούς οικογένειας, φέρεται όχι μόνο να έχει βιαστεί αλλά να έχει αποκτήσει και παιδί, για το οποίο μάλιστα έχουν κινηθεί διαδικασίες υιοθεσίας. Η ανήλικη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, γέννησε στα τέλη του 2022 σε μαιευτήριο της Αθήνας.

Οι υποψίες κινήθηκαν στο σχολικό περιβάλλον, όταν η κοπέλα ξεκίνησε να παίρνει βάρος. Οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ανήλικη κοπέλα και μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου για τα παιδιά, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Στο πλαίσιο αυτό, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του 2022. Για την υπόθεση ζητήθηκε προκαταρκτική εξέταση για γενετήσιες πράξεις από την ανακρίτρια Γυθείου.

Στη συνέχεια οι αρχές, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 44χρονου υπηκόου Βουλγαρίας που φέρεται να έχει βιάσει το κορίτσι. Η ανήλικη υποστηρίζει ότι βιάστηκε, ενώ από την πλευρά του ο 44χρονος αναφέρει ότι είχαν συνευρεθεί και δεν υπήρξε βιασμός.

Το παιδί βρίσκεται πλέον σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα, ενώ πρέπει να απαντηθούν ακόμη πολλά κρίσιμα ερωτήματα.

Εν τω μεταξύ χθες έγινε η σύλληψη δυο ακόμη ατόμων, ενός 28χρονου και μιας 55χρονης γυναίκας, αφού η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε αρπαγή καθώς η 14χρονη κόρη της βρισκόταν στην Κορινθία, για να μείνει σε συγγενικά της πρόσωπα. Η μητέρα κατηγόρησε τα δυο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν αφέθηκαν όμως αργότερα ελεύθερα.

Όλη η επικαιρότητα