Categories: Ελλάδα

Λαμία: Διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ 72χρονος με γρίπη

Share

Σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας εισήχθη και διασωληνώθηκε 72χρονος που νοσεί με γρίπη τύπου Α.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr πρόκειται για το πρώτο σοβαρό περιστατικό μέσα στο 2023.

Είχε προηγηθεί η νοσηλεία 82χρονου από την Αττική ο οποίος νοσούσε από γρίπη τύπου Α, ενώ ήταν θετικός και στον κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ Covid. Στις 20/12 πήρε εξιτήριο για να νοσηλευτεί στην Πνευμονολογική.

Η πίεση στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς αυξάνεται σταδιακά, καθώς πέρα από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού υπάρχουν κι άλλα πολλά περιστατικά, παραμένει ωστόσο διαχειρίσιμη.

Ενδεικτικά οι ασθενείς που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν σε Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αυξήθηκαν σε 76. Αντίθετα στην Παιδιατρική καταγράφονται μόλις δύο ασθενείς, μπροστά όμως υπάρχει το άνοιγμα των σχολείων και αναμένεται κι εδώ σταδιακή αύξηση.

Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2022 (εβδομάδες 40 με 52) οι ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, που χρειάστηκαν ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, ήταν 27, με τη μεγαλύτερη έξαρση να καταγράφεται από 23 μέχρι 29 Δεκεμβρίου με εννέα (9) ασθενείς. Η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ (μέχρι 1/1/23) κατέγραφε και έξι (6) θανάτους (εύρος ηλικιών: 41- 84 ετών, διάμεση ηλικία: 69,5 έτη).

Σχεδόν γεμάτη η ΜΕΘ Covid

Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορωνοϊό από τους 140 που καταγράφει συνολικά η 5η ΥΠΕ. Σε επίπεδο ΜΕΘ, όμως η Λαμία νοσηλεύει τους πέντε από τους 12 ασθενείς σε όλη την Υγειονομική Περιφέρεια και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο μία άδεια κλίνη

Πρόκειται για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες από διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, με ηλικίες από 59 έως 82 ετών. Τα υπόλοιπα 15 άτομα νοσηλεύονται στην Κλινική Covid, ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα οι ασθενείς είχαν φτάσει στους 19. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 21 Νοεμβρίου, ο μήνας που είχε και τις περισσότερες νοσηλείες μετά την έξαρση του τελευταίου καλοκαιριού.