Ελλάδα

Λαμία: Πλημμύρισε το χωριό Κόμμα – Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας και την 7η ΕΜΑΚ επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σύμφωνα με το tvstar.gr
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες είναι οι ώρες που περνούν οι κάτοικοι στο Κόμμα Λαμίας, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας έσπασε η η Γερμανική Τάφρος στον Σπερχειό ποταμό και όλο το νερό κατευθύνθηκε μέσα στο χωριό. Η κυκλοφορία προς Μοσχοχώρι, Φραντζή, Κομποτάδες, Κωσταλέξι έχει διακοπεί .

Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας και την 7η ΕΜΑΚ επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σύμφωνα με το tvstar.gr.

Νωρίτερα περίπου στις 4 το πρωί, όχημα με 2 επιβάτες εγκλωβίστηκε μετά την αερογέφυρας και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η ΕΜΑΚ έχει μεταφέρει στη περιοχή και την βάρκα που διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport υπάρχουν και εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα, όπου επίσης οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν με τις βάρκες.

«Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Είμαστε όλοι εδώ από τις 5:00΄το πρωί. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος

Τα προβλήματα πάντως που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία είναι τεράστια ειδικά στην επαρχία με υπερχειλίσεις ποταμών και ρεμάτων και πλημμύρες.

Στην Ήπειρο μάλιστα γέφυρα κόπηκε στη μέση. Στον ποταμό Αχέροντα υπήρξε υπερχείλιση με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες.

Όλη η επικαιρότητα