Λαμπάδες για τα βαφτιστήρια – Παραμένουν αισιόδοξοι οι επαγγελματίες του Πύργου

Share

Με εορταστική διάθεση έχει «ντυθεί» η αγορά του Πύργου προκειμένου να υποδεχθεί το Πάσχα, την εορταστική περίοδο που οι νονοί αναζητούν ως δώρο για τα βαφτιστήρια τους τις καλύτερες λαμπάδες.

Και παρά τις ανατιμήσεις που έχουν υπάρξει σχεδόν παντού το τελευταίο διάστημα, οι επιχειρηματίες του είδους εμφανίζονται καθησυχαστικοί αφού όπως τονίζουν οι λαμπάδες είναι μια κατηγορία που δεν έχει λάβει ακόμα αυξήσεις ή είναι τόσο μικρές που δεν καθιστούν απαγορευτικές τις αγορές από τους καταναλωτές.

Μια βόλτα στην πόλη του Πύργου μπορεί να μεταφέρει το εορταστικό κλίμα που προσπαθεί η αγορά να περάσει, με τις βιτρίνες των παιχνιδάδικων και των καταστημάτων να γεμίζουν με λαμπάδες για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να μεταφέρουν ένα διαφορετικό κλίμα από αυτό που επικρατεί τις τελευταίες μέρες λόγω της ακρίβειας, ενώ παράλληλα με προσωπική δημιουργία επιχειρούν φέτος να δώσουν στον κόσμο περισσότερες επιλογές.

Αισιόδοξοι για καλύτερη χρονιά οι επιχειρηματίες

Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει η οικονομία το τελευταίο διάστημα προβληματίζουν τους επιχειρηματίες, αφού θεωρούν βέβαιο πως θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις αγορές και τα ποσά που θα διαθέσουν οι νονοί.

Έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, εκτιμούν πως η φετινή χρονιά και με τις ελευθερίες που υπάρχουν στο θέμα του κορωνοϊού ίσως κυλήσει καλύτερα από τις προηγούμενες δύο. Παράλληλα, σχολιάζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας για να διατηρήσει ενεργή την επιχείρησή του.

Παρακάτω οι δηλώσεις τους στην «Π»:

Νίκη Μικεόγλου-Βιβλιοπωλείο «Γραφή»

«Ο κόσμος έχει ξεκινήσει με έρευνα αγοράς, παρατηρώντας τιμές και σχέδια και εκτιμώ πως η κίνηση θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι λιγάκι ανεβασμένες λόγω και των καταστάσεων που βιώνουμε, ωστόσο ένας νονός που επιθυμεί να φτιάξει μία ωραία λαμπάδα εκτιμώ πως θα βρει πολύ ωραία πράγματα. Στο κατάστημά μας, υπάρχουν πολλά που μπορείς να επιλέξεις για να φτιάξεις μόνος σου μία λαμπάδα. Προσφέρουμε όλα τα υλικά που χρειάζεται ώστε να φτιάξει κάποιος το δικό του ιδιαίτερο στυλ λαμπάδας με πολλή αγάπη. Είναι κάτι που αρέσει πολύ στα παιδιά και προτιμάται ακόμα και από τα σχολεία ως μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Μάλιστα υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από τους δασκάλους το τελευταίο διάστημα».

Θεοδώρα Δασκοπούλου-Κατάστημα «Ευδώρα»

«Η κίνηση έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά. Ο κόσμος κάνει την έρευνα αγοράς του. Βέβαια τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένουμε την κορύφωση της κίνησης και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Υπάρχουν κάποιες ανατιμήσεις στα προϊόντα, όχι βέβαια σε σημαντικό βαθμό ώστε να επηρεάσουν τον καταναλωτή. Καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία σε όλο τον κόσμο».

Σωτήρης Κορκολής-Βιβλιοπωλείο «Κορκολής»

«Έχουμε προετοιμάσει τα καταστήματα με καινούργιο εμπόρευμα. Μέχρι στιγμής η κίνηση είναι μέτρια, με τον κόσμο να περιορίζεται σε έρευνα αγοράς. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει κορύφωση, μιας και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αγορές.

Ανατιμήσεις στα δικά μας προϊόντα δεν υπάρχουν. Ελπίζω ο κόσμος να δει το Πάσχα ως μία διέξοδο και να καθαρίσει το μυαλό του, να διασκεδάσει και να προσφέρει δώρα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες είναι η άνοδος των παγίων εξόδων, μιας και είναι αυτά που πνίγουν μία επιχείρηση με τον έλεγχό τους να είναι δύσκολος».

Ασημάκης Ασημακόπουλος-Κατάστημα «Ο Φάρος»

«Το Πάσχα πάντα υπάρχει ενδιαφέρον για τα μικρά παιδάκια, που ικανοποιούνται με τις λαμπάδες. Θα έλεγα πως το ενδιαφέρον τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι και περισσότερο από ότι περιμέναμε. Οι χρονιές που περάσαμε ήταν πολύ δύσκολες, διότι η θέση του καταναλωτή είναι εντός της επιχείρησης και όχι έξω. Φέτος υπάρχει μία ελευθερία που μπορεί να διευκολύνει τα πράγματα.

Βέβαια τα είδη μας είναι της τελευταίας στιγμής. Ελπίζω τη Μεγάλη Εβδομάδα τα πράγματα να κυλήσουν ακόμα καλύτερα. Εμείς σαν επιχείρηση φτιάχνουμε μόνοι τις λαμπάδες και σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά συγκριτικά με το να αγοράσεις έτοιμη τη λαμπάδα. Αυτό μας έχει βοηθήσει σημαντικά και εκτιμώ πως τα πράγματα θα πάνε καλά φέτος. Ως πολλά χρόνια έμπορος στην αγορά, ελπίζω όλοι να πάνε καλά και να βοηθηθούν».

Χαρούλα Αποστολόπουλου-Κατάστημα «Επιλογές»

«Η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες και περιμένουμε την κορύφωση από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο κόσμος έχει ξεκινήσει να αγοράζει λαμπάδες για τα βαφτιστήρια του. Έχοντας περάσει ο κόσμος δύο χρόνια που ήταν κλεισμένος και επιφυλακτικός, πλέον τα πράγματα είναι κάπως πιο ελεύθερα.

Εκτιμώ πως σίγουρα θα είναι ανεβασμένη η χρονιά συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες, μιας και δεν είναι δεσμευμένος πλέον. Ο κόσμος είναι πιεσμένος από πολλά προβλήματα. Οι τιμές στο εμπόρευμα είναι ίδιες με προηγούμενα χρόνια, αφού έχουν κλειστεί πριν το πρόβλημα με το ενεργειακό χάος. Πλέον είναι πολύ δύσκολο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε να διατηρήσουμε μία επιχείρηση. Χρειάζεται στερήσεις, κόπο και προσωπική δουλειά».