Ηλεία

Λαμπερή εκδήλωση από τους Παιδικούς Σταθμούς Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Ακούστε το άρθρο

Ένα διαφορετικό φινάλε στη σχολική χρονιά των λιλιπούτειων μαθητών του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων αποφάσισε να δώσει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης μετά την πρωτοβουλία του προέδρου του Τάσου Καρνάρου να διοργανώσει εκδήλωση εξωστρέφειας για πρώτη φορά σε απογευματινή ώρα και με την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Από τη Νάντια Μανιάτη

Στον άνετο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παιδικού σταθμού Κρεστένων, μαθητές, γονείς, φίλοι και το προσωπικό των δομών απόλαυσαν μια υπέροχη εκδήλωση στην οποία οι μικροί πρωταγωνιστές εντυπωσίασαν με τις μουσικοχορευτικές δεξιότητές τους και τις αρμονικές κινήσεις τους. Άλλωστε το παιχνίδι και η μουσική, είναι δύο έννοιες απόλυτα δεμένες με την ανάπτυξη των παιδιών και αποτελούν τα θεμέλια για τη συναισθηματική, τη γνωστική και τη νοητική τους ανάπτυξη.

Αμέσως μετά ακολούθησε θέατρο Σκιών, ίσως από τον πιο μικρό Πανελλαδικά θιασάρχη, τον 9χρονο Νίκο Δρακόπουλο, ο οποίος μάγεψε με το ταλέντο του όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η βραδιά έκλεισε με έναν πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα με βάση τη μεσογειακή διατροφή που έφτιαξε το προσωπικό εστίασης των σταθμών.

Μετά την εκδήλωση ο κ. Καρνάρος μίλησε στην εφημ. Πατρίς «σκεφτήκαμε να δώσουμε στα παιδιά την δυνατότητα να εκφραστούν, να χαρούν και να χειροκροτηθούν, ως μία μορφή ενθάρρυνσης ενάντια στα προηγούμενα δύο χρόνια που αναγκάστηκαν να περιοριστούν λόγω της πανδημίας. Όλο αυτό έγινε για πρώτη φορά, με την υπόσχεση να καθιερωθεί και να στηριχθεί περισσότερο στο μέλλον. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του ΝΠΔΔ, όσους βοήθησαν, όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τα παιδιά που με τη λάμψη και το γέλιο τους, μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε την προσπάθεια.».

Συμμετείχαν οι μαθητές και το προσωπικό των παιδικών σταθμών Κρεστένων, Μακρισίων και Καλλικώμου.

Όλη η επικαιρότητα