Ηλεία

Λαμπέτι: «Έφυγε» από τη ζωή ο στρατηγός Ν. Παυλόπουλος

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου και του Λαμπετίου στρατηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Αθήνα πλήρης ημερών.
Ακούστε το άρθρο

«Έφυγε» χθες το πρωί από την ζωή ο Στρατηγός εν Αποστρατεία της Αστυνομίας Νίκος Παυλόπουλος ο οποίος έχει καταγωγή από το Λαμπέτι.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου και του Λαμπετίου στρατηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Αθήνα πλήρης ημερών.

Ήταν ένα από τα έξι παιδιά της Αντωνίας και του Κωνσταντίνου Παυλόπουλου από το Λαμπέτι και αποστρατεύτηκε το 1981 με τον βαθμό του Αντιστράτηγου έχοντας υπηρετήσει όλες τις μάχιμες θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η τελευταία θέση στην οποία υπηρέτησε ήταν Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη από όπου και αποστρατεύτηκε. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής του παρουσίας στο Σώμα διακρίθηκε για την εντιμότητά του, το ήθος του και την μεγάλη επιχειρησιακή του ικανότητα και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από όλους όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του.

Ερχόταν τακτικά στο χωριό του το Λαμπέτι, επισκέψεις που αυξήθηκαν από τη στιγμή που πήρε σύνταξη. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του χωριού του αλλά και του Πύργου. Άνθρωπος δραστήριος που του άρεσε πολύ το διάβασμα στο οποίο και αφιέρωνε πολύ χρόνο.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην Αθήνα στο Ελληνικό όπου έμενε μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο και την γυναίκα του Ρίτα.

Όλη η επικαιρότητα