WEB tv Ηλεία

Λαμπρός εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ηλεία

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ηλεία, οι εκδηλώσεις.
Ακούστε το άρθρο

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ηλεία, οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της μεγάλης Θρησκευτικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίς το πρωί στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς σε όλη την Ηλεία, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία παρουσία των Αρχών του τόπου ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των αγνώστων στρατιωτών της κάθε περιοχής, τιμώντας την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον Πύργο

Νωρίς το πρωί στη Θεία Λειτουργία και Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ – παράρτημα Ηλείας, Ζώης Υφαντής, καθώς και ο Διοικητής του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας, Ματθαίος Κανουπάκης, ο Διοικητής Νομού Ηλείας της Πυροσβεστικής, Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Ανεγνώσθη ο πανηγυρικός της Ημέρας από εκπρόσωπο της ΣΕΤΤΗΛ και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Πλοιάρχου (ε.α.) Μίλτωνα Ιατρίδη ΠΝ στην ομώνυμη πλατεία, όπου παραβρέθηκε και η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στεφάνια κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Ματθαίος Κανουπάκης, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος παραρτήματος Ηλείας Αξιωματικών Στρατού, Γεώργιος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος παραρτήματος Ηλείας ΕΑΑΝ, Ζώης Υφαντής και ο Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Σωτήρης Γαραντζιώτης.

Στα Λεχαινά

Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανασίου Β’ τελέσθηκε το πρωί στην πόλη των Λεχαινών και τον ομώνυμο Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, η Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, παρουσία του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλου, του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη, του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ανδρέα Καρατζά καθώς και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα