Ελλάδα

Λάρισα: Λύθηκε το μυστήριο με την καταγωγή του μικρού παιδιού που εγκατέλειψαν σε εκκλησία

Παιδοψυχολόγοι δεν σταματούσαν να μιλούν στο αγοράκι που κάποια στιγμή έδειχνε να καταλαβαίνει τις λέξεις που άκουγε. Το ίδιο πάντως δεν μπορεί λόγω ηλικίας να μιλήσει… Στο κενό δείχνουν να πέφτουν προς το παρόν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των γονιών του μικρού αγοριού που το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε μόνο του, περιφερόμενο έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου, στο λόφο του Φρουρίου.

Το παιδάκι που βρίσκεται ήδη φιλοξενούμενο στις κοινωνικές δομές του δήμου Λαρισαίων δεν αναζητήθηκε από κανέναν, ενώ άκαρπες απέβησαν και οι έρευνες που ακολούθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο για τους αστυνομικούς είναι η εγκατάλειψη του αγοριού να έγινε σκόπιμα, καθώς όπως εκτιμάται η επιλογή του αύλειου χώρου της εκκλησίας δείχνει να μην έγινε τυχαία.

Σημειώνεται πως το παιδάκι, που εντοπίστηκε φροντισμένο και καθαρό, είναι καλά στην υγεία του. Καταλαβαίνει την τσιγγάνικη διάλεκτο, αν και προφανώς λόγω ηλικίας δεν μιλάει. Σημειώνεται πως το θέμα που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, ενώ δεν έλειψαν οι παραινέσεις πολιτών προς τα ΜΜΕ αλλά και τις αρχές για την πλήρη δημοσίευση της φωτογραφίας του μικρού αγοριού με την ελπίδα κάποιος να το αναγνωρίσει βοηθώντας έτσι τις έρευνες.

O αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων κ. Δεληγιάννης, εξήγησε πως «Το παιδί βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον υπό την επίβλεψη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Λαρισαίων. Είναι καλά, είναι απόλυτα κοινωνικό, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τους ανθρώπους που το φροντίζουν». Ο κ. Δεληγιάννης προσθέτει επίσης πως θα ακολουθήσουν κάποια διαδικαστικά όπως για παράδειγμα να εξεταστεί από γιατρούς, ενώ «κοινωνική λειτουργός έχει αναλάβει από εδώ και πέρα τα επόμενα βήματα σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα και την αστυνομία».

Πηγή: paidis.com, thessalianews.gr, onlarissa

Όλη η επικαιρότητα