Λεχαινά: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ και ο εξωγήινος» της Μαρίας Συλαϊδή

Share

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βραδύ στα Λεχαινά η παρουσίαση νέου παιδικού βιβλίου της Μαρίας Συλαϊδή «Εγω και ο εξωγήινος εαυτός μου».

Το βιβλίο παρουσίασαν η εκπαιδευτικός κ. Γιώτα Παπούλια, η κοινωνική λειτουργός κ. Κατερίνα Γεωργιοπούλου και αποσπάσματα διάβασε η μικρή Μαριαντα Βαλλιάνου , ενώ τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η κ.Αννα Γεωργιοπούλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η παιδική ιστορία της Μελένιας ξεκινάει όταν γίνεται πέντε χρονών και συγκεκριμένα λίγο πριν πάει στο νηπιαγωγείο.

Όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας της είναι λίγο ατίθαση,λίγο ξεροκέφαλη και συχνά κάνει αρκετές

αταξίες.

Η μητέρα της που συχνά προσπαθεί να της υπενθυμίζει ποιο είναι το σωστό και τους τρόπους καλής συμπεριφοράς συνεχώς αποτυγχάνει.

Έτσι,ένα ωραίο πρωινό και μετά από πολλή σκέψη αποφασίζει να μάθει τρόπους καλής συμπεριφοράς στην κόρη της με μια περίεργη μέθοδο.

Η αστεία ιστορία εξελίσσεται ανάμεσα σε συμβουλές καλής συμπεριφοράς που βάζει η μητέρα της Μελένιας και σε επίπεδα δυσκολίας που βάζει η ίδια η Μελένια.

Άραγε θα καταφέρει να ακολουθήσει όλα όσα της λέει η μητέρα της ή θα συνεχίσει να έχει την ίδια συμπεριφορά;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΥΛΑΙΔΗ

Η Μαρία Συλαϊδή μεγάλωσε στα Λεχαινά Ηλείας και ζει στην Αθήνα. Από παιδί έλεγε ιστορίες και παραμύθια την ώρα των διαλειμμάτων στους συμμαθητές της.

Η συγγραφή ήρθε στη ζωή της με έναν απρόσμενο τρόπο τη στιγμή που χρειαζόταν τη μαγεία των παραμυθιών περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η μάχη που έδωσε και δίνει ακόμα ενάντια στην επάρατο νόσο τη βοήθησε να καταλάβει πολλά πράγματα. Ένα από

αυτά ήταν πως αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι η πίστη. Να πιστέψουν στο αδύνατο ακόμη και όταν όλα γύρω μοιάζουν να καταρρέουν. Εμπνέεται και δημιουργεί ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Και δεν σταματά ποτέ να μοιράζει την ελπίδα σε όσους τη χρειάζονται. Μέσα από συνεντεύξεις της, μιλάει για τον καρκίνο, βοηθάει και στηρίζει ανθρώπους.

Η συγγραφή γι’ αυτήν είναι ένα όμορφο ταξίδι. Γράφει για να μπορεί να δημιουργεί

γέφυρες ανάμεσα στον κόσμο της πραγματικότητας και στον κόσμο της φαντασίας, καθώς πιστεύει ότι αυτές οι γέφυρες συνδέονται μεταξύ τους με μια χρυσή κλωστή που, αν

μπορέσεις να την ακολουθήσεις, τότε η μαγεία δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Αυτήν

τη μαγεία την ονομάζει ελπίδα. Με έναν μαγικό τρόπο μετατρέπει τους αντιήρωες

σε ήρωες.

Παρακολούθησε μαθήματα ανάγνωσης και γραφής παραμυθιού, καθώς και αρχές

Λογοτεχνίας. Ανάγνωση και γραφή πεζογραφίας στο ΕΚΠΑ. Συμμετείχε σε συλλογικά παραμύθια που έχουν εκδοθεί ‘’Ο Θησαυρός του Αλή Μπαμπά” και η ‘’Παραμυθολυμπιάδα των ζώων από εκδόσεις i writte. “Once upon a horror time” από το Moonight Tales

Διηγήματα και παραμύθια της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Το Σεπτέμβριο

κυκλοφόρησε το παραμύθι της, «Σαμπίν, Μια μάγισσα χωρίς μαγεία» από της

εκδόσεις Κέφαλος. Παράλληλα γράφει και μοιράζεται ιστορίες flash fiction

για τη σελίδα 121 words και Moonlight Tales.