WEB tv Ηλεία

Λεχαινά: «Στον δρόμο» θα βρεθεί ο 49χρονος Παναγιώτης Γαλάτης – Χάνει το σπίτι του για οφειλή 28.000 ευρώ

Αντιμέτωπος με τη διαδικασία πλειστηριασμού 49χρονος στα Λεχαινά
Ακούστε το άρθρο

Με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, την μία και μοναδική κατοικία, που του έμεινε κληρονομιά μετά τον θάνατο των γονιών του, βρίσκεται ένας 49χρονος από τα Λεχαινά, καθώς στις 2 Ιουνίου η τράπεζα στην οποία χρωστά το ποσό των 28 χιλ. ευρώ περίπου για ένα κατασκευαστικό δάνειο που είχαν λάβει οι γονείς του, το 2003, προχωρά στην κατάσχεσή του, με την διαδικασία του πλειστηριασμού.

Σήμερα ο 49χρονος Παναγιώτης Γαλάτης, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια έξωση που θα τον αφήσει κυριολεκτικά στον δρόμο καθώς δεν έχει άλλους συγγενείς, ή ακίνητη περιουσία και μάλιστα λαμβάνει επίδομα ΚΕΑ για να μπορεί να ζήσει. Ο ίδιος ζητά η τράπεζα να μην προχωρήσει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό αλλά και να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο στην προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού που γίνεται το τελευταίο διάστημα μέσω του δικηγορικού γραφείου της Κρινιώς Τσάφα από την Αμαλιάδα.

Ο 49χρονος άνδρας, μιλώντας στην εφ. Πατρίς, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ανέφερε ότι το έτος 2003 οι γονείς του έλαβαν το ποσό των 20 χιλ. ευρώ, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, ώστε να προχωρήσουν σε επισκευαστικές εργασίες στο σπίτι τους. Για κάποια χρόνια το δάνειο πληρωνόταν στην τράπεζα με δυσκολία, ωστόσο όταν έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του το 2016, ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί πληρώνοντας τις δόσεις, καθώς δεν έχει σταθερό εισόδημα και λαμβάνει επίδομα ΚΕΑ της τάξεως των 200 ευρώ, από τα οποία μόνο τα 100 ευρώ τον μήνα είναι μετρητά. 

«Για ένα επισκευαστικό δάνειο που είχαν πάρει οι γονείς μου, εν αγνοία μου το 2003, μετά από 19 χρόνια και έχοντας χάσει και τους δύο γονείς και μένοντας άπορος, με ένα εισόδημα του ΚΕΑ, προσπαθώντας να τα βγάλω πέρα όλα αυτά τα χρόνια με δύο γονείς άρρωστους αγωνιζόμουν να τους συντηρήσω σε νοσοκομεία κλπ τώρα ξαφνικά το 2022 εν μέσω πανδημίας και πολέμου μου έχει έρθει πλειστηριασμός του σπιτιού για ένα πολύ μικρό δάνειο των 20 χιλιάδων ευρώ τότε, τώρα με κάποιους τόκους, το οποίο δεν μπορώ εγώ να ανταποκριθώ, ούτε μπορούσα να ανταποκριθώ και μου έρχεται κατάσχεση πλειστηριασμού στις 2 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί στα Λεχαινά», αναφέρει ο κ. Γαλάτης, που είναι ο μοναδικός κληρονόμος του σπιτιού καθώς δεν έχει αδέλφια. 

Να μην γίνει ο πλειστηριασμός 

Ο κ. Γαλάτης, προκειμένου να μην χάσει τόσο άδικα το ένα και μοναδικό σπίτι που έχει στη διάθεσή του, καθώς το εισόδημά του είναι τα 100 ευρώ του ΚΕΑ, προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μέσω της δικηγόρου του Κρινιώς Τσάφα, η οποία αφιλοκερδώς έχει αναλάβει την υπόθεση, προκειμένου η τράπεζα να μην προχωρήσει σε αναγκαστική κατάσχεση. Μάλιστα ακόμα και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που γίνεται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γαλάτης, αναφέρει, ότι η τράπεζα ζητάει το υπέρογκο ποσό των 900 ευρώ εφάπαξ και 100 ευρώ σε δόσεις, προκειμένου το δάνειό του να μπει σε ρύθμιση.

«Έχω κάνει προσπάθειες να βρεθεί μια λύση εξωδικαστικά με την τράπεζα η οποία αυτή την στιγμή μου ζητάει ένα υπέρογκο ποσό για να κάνω ρύθμιση, δηλαδή συγκεκριμένα 900 ευρώ εφάπαξ και ύστερα 100 ευρώ τον μήνα σε δόσεις για το δάνειο, ποσά που είναι εξωπραγματικά. Για τα δεδομένα της εποχής είναι πολύ δύσκολο να δώσω τόσα χρήματα που δεν τα έχω, που με το ζόρι συντηρούμαι, όταν 100 ευρώ είναι το μηνιαίο εισόδημα από το ΚΕΑ μόνο. Δηλαδή είναι αδιανόητο αυτό που ζητάει η τράπεζα», αναφέρει ο 49χρονος.

Το σπίτι που πήρε κληρονομιά από τους γονείς του και αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του, κινδυνεύει να χάσει ο 49χρονος Παναγιώτης Γαλάτης από τα Λεχαινά
Ο κ. Παναγιώτης Γαλάτης, προσπαθεί εξωδικαστικά να λύσει το θέμα των οφειλών του, ωστόσο κι εκεί πέφτει σε αδιέξοδο καθώς η τράπεζα ζητά ποσά τα οποία δεν έχει.

Όλη η επικαιρότητα