Ηλεία

Λεχαινά: Αδέσποτο σκυλάκι πέθανε αβοήθητο

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

 

Ένα αδέσποτο σκυλάκι χτυπημένο από αυτοκίνητο πέθανε στα Λεχαινά αβοήθητο και σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο ουδείς προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.

Συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα petpet.news αναδημοσιεύουμε το εξής:

«Στα Λεχαινά, χτυπήθηκε -κατά πάσα πιθανότητα από αυτοκίνητο- αδέσποτο σκυλάκι. Το ζώο ήταν στο δρόμο και σφάδαζε από τους πόνους. Αρχικά, ενημερώθηκε ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για κάτι τέτοιο. Η εθελόντρια προσπαθούσε για ώρα να τους βρει. Κάτι που δεν μας εκπλήσσει. Ζητήθηκε επίσης βοήθεια από δυο κτηνίατρους της περιοχής να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν αυτό το πλάσμα. Τέλος ενημερώθηκαν και οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινών.

Το αποτέλεσμα; Ο Δήμος δεν πήγε ποτέ. Ούτε οι κτηνίατροι. Ο ένας μάλιστα από αυτούς απάντησε ότι ασχολείται μόνο με τα δικά του σκυλιά. Μπράβο. Το καλύτερο συνέβη με το Δήμο φυσικά. Όταν ενημερώθηκε ο υπεύθυνος, είπε ότι θα στείλει βοήθεια κάποια άλλη μέρα μετά. Καλούνται να σώσουν, όπως ορίζει ο νόμος, ένα ζώο που πεθαίνει και αυτοί προγραμματίζουν να πάνε άλλη μέρα.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου, μόλις έμαθαν το συμβάν, έτρεξαν εκείνοι να πάρουν το ζώο. Ήταν όμως πολύ αργά. Το σκυλάκι δεν τα κατάφερε. Πέθανε μόνο του, αβοήθητο, με αφόρητους πόνους».

Όλη η επικαιρότητα