Ηλεία

Λεχαινά: Φύτεψαν δένδρα στο προαύλιο σχολείου

H σειρά δράσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Λεχαινών στο πλαίσιο του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων συνεχίζεται.

Μαθητές με την βοήθεια καθηγητών φύτευσαν στο κοινό προαύλιο του ΓΕΛ και Γυμνασίου Λεχαινών δένδρα η σκιά των  οποίων μετά από μερικά χρόνια θα δροσίζει κάποιους άλλους μαθητές. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Σωτήρης Χριστόπουλος δήλωσε για την συγκεκριμένη δράση στο f/b:

«Χθες – η ομάδα του ΓΕΛ – κινηθήκαμε αυτόνομα, και αφού συντονιστήκαμε με το Γυμνάσιο Λεχαινών, με το οποίο μοιραζόμαστε κοινό προαύλιο χώρο, συναποφασίσαμε να φυτευτούν 10 καβάκια για τη δημιουργία σκιάς στον χώρο πίσω από την κερκίδα. Βέβαια είχαν προηγηθεί πολλές συναντήσεις με τους μαθητές του προγράμματος και επαφές προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά αυτή η δράση. Μάλιστα, στο τέλος εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για επανάληψη της δράσης και φύτευση δέντρων και σε άλλα πρόσφορα εδάφη του προαυλίου χώρου στο άμεσο μέλλον.

Η δράση έτυχε της συμπαράστασης των διευθύνσεων των δύο σχολείων και της προσφοράς και ενίσχυσης από όλους στους οποίους απευθυνθήκαμε. Στη δράση συμμετείχαν τόσο μαθητές του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων, όσο και μαθητές του Γυμνασίου και δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Άλλωστε, αν κάτι θα ήταν καλό να μείνει στο τέλος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων σε θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος.

Από την πλευρά μου ως υπεύθυνος για το πρόγραμμα χάρηκα με τη διάθεση των παιδιών να προσφέρουν και όλοι μαζί νιώσαμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας και να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε ακούραστοι!»

Όλη η επικαιρότητα