Ηλεία

Λεχαινά: Ειδικό σχολείο – Από τα λυόμενα σε αξιοπρεπές κτίριο

Ακούστε το άρθρο

Οι μαθητές του Ειδικού σχολείου Λεχαινών, σε περίπου 20 μέρες, θα φύγουν από τις λυόμενες αίθουσες και θα εγκατασταθούν σε κτίριο δίπλα στο 1ο Δημοτικό, αφού ολοκληρωθούν οι  εργασίες  που είναι σε εξέλιξη και γίνονται σε συνεργασία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με τον διευθυντή του Ειδικού Σχολείου.

Δεκατέσσερα χρόνια οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου κάνουν  μαθήματα σε λυόμενες αίθουσες και τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα, έστω και με επιπλέον καθυστέρηση περίπου 45 ημερών αφού το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ως το τέλος του 2017,  να εγκατασταθούν σε κατάλληλο κτίριο, δίπλα ακριβώς από το 1ο Δημοτικό σχολείο Λεχαινών.

«Ο Δήμος στηρίζει»

Για το νέο χώρο και τις εργασίες που γίνονται ρωτήσαμε τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ:

“Ο χώρος όπως ξέρετε έχει βρεθεί, δίπλα από το 1ο Δημοτικό σχολείο Λεχαινών, έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος και απομένει η τοποθέτηση ειδών υγιεινής στις τουαλέτες, η ολοκλήρωση τοποθέτησης γυψοσανίδων και το βάψιμο. Σε συνάντηση που είχα με τον διευθυντή του σχολείου αποφασίσθηκε να γίνουν κάποιες εργασίες από τους πόρους που έχει το ίδιο το σχολείο, γιατί αυτή τη στιγμή ο δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και παράλληλα δεν έχουμε τις ειδικότητες που απαιτούνται για τις εργασίες. Τις επόμενες μέρες θα τελειώσουν οι εργασίες στις τουαλέτες και μέσα σε περίπου είκοσι μέρες αφού γίνει και το εσωτερικό βάψιμο το κτίριο θα παραδοθεί. Αρχές καλοκαιριού θα γίνει ελαιοχρωματισμός και του εξωτερικού κτιρίου. Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης βοηθά με όλες τους τις δυνάμεις , βάζει πλάτη για να τελειώσει το κτίριο. Τα παιδιά πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν χώρο, γιατί 14 χρόνια σε προκάτ είναι πολλά. ”

Επισκεφθήκαμε το ανακαινιζόμενο κτίριο στο οποίο έχουν γίνει αρκετές εργασίες, ειδικά στον εξωτερικό χώρο για την εύκολη πρόσβαση των μαθητών, ενώ συνεχίζονται και στον εσωτερικό και τα έργα που απομένουν είναι λίγα.

«Από ταμείο του σχολείου»

Σε ερώτησή μας για διαμαρτυρίες γονέων  που έγιναν στην «Πατρίς» για την καθυστέρηση που υπάρχει στην μετεγκατάσταση του σχολείου  ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Μυλωνάκης δήλωσε: «Έχουν δίκιο οι γονείς γιατί υπήρχαν υποσχέσεις ότι μέχρι τέλος του 2017 θα είχε γίνει η μετεγκατάσταση στον καινούργιο χώρο, αλλά δυστυχώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που απαιτούνται για να λειτουργήσει το ειδικό σχολείο. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν κωδικοί χρημάτων ούτως ώστε να ανατεθούν εργασίες στους τεχνίτες για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε σε ένα μήνα το πολύ να έχει γίνει η εγκατάσταση των μαθητών σε αυτό το σχολείο με την βοήθεια βέβαια του Δήμου. Οι περισσότερες εργασίες που γίνονται είναι από το ταμείο του σχολείου, που χρηματοδοτείται από την σχολική επιτροπή, αφού υπάρχει υπόλοιπο από προηγούμενα έτη».

Όλη η επικαιρότητα