Ηλεία

Λεχαινά: Κατά πλειοψηφία πέρασε ο Προϋπολογισμός – Αποχώρησε η παράταξη Ναμπίλ

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης ενώ η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την αποχώρηση της παράταξης Ναμπίλ.

Συγκεκριμένα ο Ναμπίλ Μοράντ έλαβε το λόγο ως επικεφαλής της παράταξης για να τοποθετηθεί επί του προϋπολογισμού.

Όταν ξεπέρασε το χρόνο των πέντε λεπτών η πρόεδρος του ΔΣ Γεωργία Κακαλέτρη του έκλεισε το μικρόφωνο, ενώ ο πρ. δήμαρχος ζητούσε «ακόμη λίγο χρόνο» αφού η συζήτηση αφορούσε κορυφαίο θέμα του δήμου. Η πρόεδρος ήταν ανένδοτη. Έτσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Ναμπίλ Μοράντ και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αποχώρησαν. Για την ιστορία η παράταξη Ναμπίλ θα ψήφισε «ναι» αν παρέμενε στην αίθουσα. Πάντως όπως είπε και ο Ναμπίλ Μοράντ θα πρέπει να υπήρχε κωδικός για την αγορά χρονομέτρου στην αίθουσα ώστε όλοι να παρακολουθούν το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους.

Κατά πλειοψηφία

Ακολούθησε ψηφοφορία και ο Προϋπολογισμός ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία με 12 ναι, 3 όχι και 3 λευκά.

Η συζήτηση του ΔΣ ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.15 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 20.30. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Κώστα Βαρβαρέσου και ακολούθησαν διευκρινήσεις από την προισταμένη της οικονομικής υπηρεσίας κ. Ιουλία Χριστοπούλου.

Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι

Αυξημένος κατά 38,43% σε σχέση με πέρυσι είναι προϋπολογισμός του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης που ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Συγκεκριμένα, το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 26.868.862,54 ευρώ έναντι 19.408.777,72 ευρώ του 2019.

Ο εκτελέσιμος προϋπολογισμός για το 2020 ανέρχεται στα 18.433.828,10 ευρώ , ποσό που προκύπτει με την αφαίρεση των εισπράξεων υπέρ Δημοσίου και Τρίτων και των προβλέψεων μη είσπραξης εισπρακτέων υπολοίπων βεβαιωμένων κατά τα Προηγούμενα Οικονομικά Έτη εντός του 2020.

Από τα 18.433.828,10 ευρώ του εκτελέσιμου προϋπολογισμού, τα 11.067.938,98 ευρώ αφορούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου (όλο το ποσό προέρχεται από χρηματοδοτήσεις) και τα υπόλοιπα 7.365.889.12 ευρώ καλύπτουν τις λοιπές δαπάνες του Δήμου.

Οι στόχοι

Τέλος όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Βαρβαρέσος σε ότι αφορά τους στόχους για τον προϋπολογισμό του νέου έτους: «Το 2020 για τη νέα δημοτική περίοδο που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες, είναι ένα έτος το οποίο διαχειρίζεται τα μειωμένα κονδύλια που προέρχονται από την κεντρική εξουσία, αφού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια πριν την κρίση είναι μειωμένα κατά 58%. Θα προσπαθήσουμε με ενέργειές μας τόσο στη διαχείριση της ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε να καταβληθούν από όλους τα οφειλόμενα, όσο και στη διαχείριση των τελών καθαριότητας και φωτισμού να βελτιώσουμε την εισπραξιμότητα ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας στην ύδρευση, αλλά και τον στόλο μας στην καθαριότητα. Εάν καταφέρουμε να αυξήσουμε τα εισπραττόμενα έσοδα κατά την υλοποίηση του προϋπολογισμού τότε θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αυξήσουμε ισόποσα και τις δαπάνες μας προς όφελος των δημοτών μας.

Άλλωστε δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτοί που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους επιβαρύνουν δυστυχώς δυσανάλογα και αυτούς που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους»

Όλη η επικαιρότητα