Ζώα Ηλεία

Λεχαινά: Νέο κρούσμα δηλητηρίασης σκύλου

Ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, στα Λεχαινά. Άγνωστοι δηλητηρίασαν οικόσιτο σκύλο, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυλή σπιτιού. Ευτυχώς, ο Marley, στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Οι ιδιοκτήτες του αντιλήφθηκαν αμέσως την αδιαθεσία του, και πρόλαβαν να του δώσουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Ο σκύλος, συνήλθε και τώρα είναι μια χαρά. Όπως σημειώνει όμως, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, Δημήτρης Ρογγίτης, μέσω του facebook, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ένα μήνα πριν, αυτός και οι οικείοι του έζησαν ξανά την ίδια περιπέτεια και πρόλαβαν να σώσουν τη ζωή του σκύλου τους, στο παρά πέντε. Ο κ. Ρογγίτης εφιστά την προσοχή όσων συμπολιτών του έχουν κατοικίδια, καθώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι σπάνια στην περιοχή μας.

Η ανάρτηση του Δ. Ρογγίτη στο facebook: 

Νιώθω πολύ απογοητευμένος και δυσαρεστημένος από την ίδια μου την πόλη.
Σήμερα το πρωί φαρμακεισαν τον σκύλο μας τον Marley ,που βρίσκεται μέσα στην αυλή του σπιτιού μας. Ευτυχώς, ο ίδιος ο σκύλος έκανε εμετό και προλάβαμε άμεσα να του δώσουμε τα απαραίτητα φάρμακα για να γίνει καλα. Αυτήν την στιγμή έχει ήδη συνέλθει και ειναι μια χαρά.
Πριν ένα μήνα, συνέβη πάλι το σημερινό περιστατικό όπου και τότε τον γλυτωσαμε από τον θάνατο στο παρά πέντε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο σκύλος να παραμείνει στο ίδιο μέρος.
Και σας ρωτάω…γιατί ο άνθρωπος πρέπει να ξεσπά σε αδύναμα πλάσματα;…γιατί του αρέσει να πληγώνει, να βασανίζει και να σκοτώνει;…ειναι όντως από την φύση του ο άνθρωπος κακός;
Εύχομαι , εμείς η νέα γενιά να αλλάξουμε νοοτροπία και να οδηγήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

Πιστεύω πως η κοινωνία μας πλαθεται σύμφωνα με τις πράξεις μας…και έτσι με κάθε έγκλημα και κάθε καλοσύνη γεννάμε το μέλλον μας.

Όλη η επικαιρότητα