Ηλεία

Λεχαινά: Τίμησαν τη μνήμη του Μακεδονομάχου Χρήστου Πραντούνα

Ακούστε το άρθρο

Την μνήμη του Μακεδονομάχου Χρήστου Πραντούνα τίμησε χθες η γενέτειρά του, τα Λεχαινά, με μια λιτή αλλά συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η Δημοτική Κοινότητα Λεχαινών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από την προτομή του ήρωα, απέναντι από το δημαρχείο και στο κεντρικό δρόμο των Λεχαινών, που φέρει το όνομά του, με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο και τους ιερείς της πόλης να τελούν αρχικά επιμνημόσυνη δέηση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος,  ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ενώ στη συνέχεια, στην ηρωική ζωή του Μακεδονομάχου Χρήστου Πραντούνα, του Καπετάν Χρήστου Καψάλη όπως ήταν και το ψευδώνυμό του προς τιμήν του προπάππου του, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης.

Το προφίλ του Χρήστου Πραντούνα σκιαγράφησε στη συνέχεια ο καθηγητής κ. Γεώργιος Κουρκούτας, «τοποθετώντας» τον ήρωα από την Ηλεία μέσα στην ιστορία, αναφερόμενος σε όλη την στρατιωτική του πορεία!

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών κ. Γιώργο Γαλάτη, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και από εκπροσώπους των απόστρατων Αξιωματικών.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος.

Όλη η επικαιρότητα