Ηλεία

Λευκοχώρι: «Πάρτι» διαρρηκτών την ώρα της Ανάστασης – Διέλυσαν το σπίτι της νεωκόρου

Ακούστε το άρθρο

Σοκ υπέστη η 60χρονη γυναίκα στο Λευκοχώρι όταν επιστρέφοντας από την εκκλησία βρήκε την πόρτα του σπιτιού της ανοικτή και όλα τα δωμάτια σε άθλια κατάσταση αφού είχαν μπουκάρει διαρρήκτες. 

Η 60χρονη εργάζεται ως νεωκόρος στον ιερό ναό Αγ. Αθανασίου στο Λευκοχώρι και χθές το βράδυ πήγε στην εκκλησία όπου τελούνταν η Ιερά Αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι διαρρήκτες παρακολουθούσαν τις κινήσεις της και μόλις η γυναίκα έφυγε από το σπίτι της κλειδώνοντας την πόρτα, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν. Έσπασαν την σιδερένια πόρτα, μπήκαν στο σπίτι και το έκαναν άνω κάτω για να βρουν χρήματα. Άνοιξαν ντουλάπες, πέταξαν ρούχα στο πάτωμα, αναποδογύρισαν τραπέζια , καρέκλες και καναπέδες, πέταξαν τρόφιμα από το ψυγείο, άνοιξαν το φούρνο  ενώ έβγαλαν και τα άπλυτα από το πλυντήριο για να βρουν …χρήματα!  Τελικά βρήκαν μικρό χρηματικό ποσό και έφυγαν ανενόχλητοι. Μεγαλύτερη είναι η ζημιά που προκάλεσαν από το ποσό που άρπαξαν.  Η διάρρηξη έγινε μεταξύ 9 το βράδυ και 12 τα μεσάνυχτα.

Η γυναίκα επέστρεψε λίγο μετά τις 12 από την εκκλησία και αντίκρισε σε άθλια κατάσταση στο σπίτι της.

«Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα στο χωριό μας. Δυστυχώς κάθε μέρα γίνεται και μια διάρρηξη. Μακάρι να έρχεται κάθε βράδυ η ΟΠΚΕ εδώ. Μακάρι να είναι συχνότερες οι  περιπολίες από το ΑΤ Πηνειού στο χωριό μας. ΟΙ διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί…» δηλώνει στην «Πατρίς» ο πρόεδρος του χωριού κ. Θανάσης Δρούλιας. Και η αλήθεια είναι ότι στο Λευκοχώρι η παραβατικότητα οργιάζει.

Όλη η επικαιρότητα