Ηλεία

Λευκοχώρι: Βασιλικός για… Γκίνες! – Video

Υπερήφανος αισθάνεται ο Σάκης Παπαδόπουλος για τον βασιλικό που έχει στην ιδιοκτησία του και διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες και ο οποίος προβλήθηκε χθες το πρωί από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον AlphaTV.

Ο βασιλικός ύψους πάνω από δύο μέτρα και διαμέτρου περίπου 15μέτρων  βρίσκεται στην ΤΚ Λευκοχωρίου του Δήμου Πηνειού, στο χωράφι
του κ. Σάκη Παπαδόπουλου, παλαιού προέδρου της ΤΚ, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τις όχθες του Πηνειού.

Η περιοχή παρουσιάσει άλλη μια όμορφη ιδιαιτερότητα: μέσα από το ποτάμι ξεπροβάλλουν δέκα πανύψηλες μουριές, που έχουν φυτρώσει μόνες τους,  σαν να είναι «υδροπονικής καλλιέργειας» όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δικαιολογημένα ο βασιλικός διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

Δικαιολογημένα Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του βασιλικού, τον άνθρωπο που τον φύτεψε πριν από τρία χρόνια,  και που τον φροντίζει με την αγάπη του  τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο: «Το έχω ονομάσει το θαύμα της φύσης, ένας βασιλικός που διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Είναι ανθεκτικός σε έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι πάνω από δύο χρόνων και φυτεύτηκε από κλωναράκι.

Δεν έχει ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε πολλά λιπάσματα, νερά ή φάρμακα. Έχουν δείξει ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα αλλά και μέσω διαδικτύου από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει παρόμοιος βασιλικός σε μέγεθος στον κόσμο. Είμαι τυχερός που ο βασιλικός αυτός βρίσκεται στον κήπο μου, δίπλα στις όχθες του Πηνειού.»

Δείτε τι είχε πει τον περσινό Οκτώβριο ο Σάκης Παπαδόπουλος,
στην τηλεόραση της ΟΡΤ:

Όλη η επικαιρότητα