Ηλεία

«Λευκός καπνός» και από Παπανάτσιου για τις 24 δόσεις

«Θα λήξει θετικά εντός ολίγων ημερών το ζήτημα για τους δήμους Πύργου, Πηνειού και Ήλιδας», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την έκδοση απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών των τριών πλημμυροπαθών δήμων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αιτήματα έχουν ήδη διαβιβαστεί στο γραφείο της αρμόδιας υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου («παρότι εκπρόθεσμα», μας τονίστηκε) και είναι στο στάδιο της επεξεργασίας και –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εκδοθεί η σχετική απόφαση πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας.

«Υπάρχει σαφέστατα θετική βούληση από την πλευρά μας και εφόσον δεν προκύψει πρόβλημα από την Ανεξάρτητη Αρχή(σ.σ. έχει ήδη απαντήσει θετικά στέλεχός της στην εφ.«Πατρίς»), τότε καλώς εχόντων των πραγμάτων τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση, αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες στο υπουργείο», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στην εφ.«Πατρίς» από στέλεχος του περιβάλλοντος της κας Παπανάτσιου. Όσον αφορά την υπουργική απόφαση για τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η οποία έχει ανακοινωθεί, αναμένεται εντός της εβδομάδας να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Όπως είναι φυσικό, μέχρι την επίσημη έκδοση των αποφάσεων για να ενταχθούν στις 24 δόσεις οι δημότες των πλημμυροπαθών δήμων, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Ηλείας κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι είναι θέμα χρόνου οι αποφάσεις που θα ελαφρύνουν τους πληγέντες δήμους.

Όλη η επικαιρότητα