Ελλάδα

Λευκός Πύργος: «Βάφτηκε» μωβ για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα

Ακούστε το άρθρο

Μωβ «βάφτηκε» ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από το «Ηλιτόμηνον» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας που καθιερώθηκε την 17η Νοεμβρίου και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2008.

Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε μωβ μαζί με άλλα μνημεία και δημόσια κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας είναι «Γεννημένος πολύ νωρίς. Παρέχοντας τη σωστή φροντίδα, στη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος».

Η δράση έγινε με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ η φωταγώγηση έγινε από το «Ηλιτόμηνον».

Σήμερα, μνημεία και δημόσια κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο φωτίζονται με το μωβ χρώμα της Προωρότητας, ενώ αμέτρητα άτομα και οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και οι  διεθνείς οργανώσεις Little Big Souls (Αφρική), March of Dimes (ΗΠΑ) και National Premmie Foundation (Αυστραλία), ενώνουν τις δυνάμεις τους με το EFCNI σε ένα διηπειρωτικό κίνημα, δηλώνοντας τη δέσμευσή τους να δράσουν τόσο για την πρόληψη των πρόωρων γεννήσεων όσο για τη βελτίωση της κατάστασης των πρόωρων μωρών και των οικογενειών τους..

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα