Ηλεία

Λευτέρης Βαρουξής: Επένδυση στην εκπαίδευση των νέων στα ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Για πολλά χρόνια επικρατούσε στην Ηλεία μια στρεβλή αντίληψη για τα ΤΕΙ και τους σπουδαστές, η οποία συνοψιζόταν στη γνωστή φράση «500ευρα με πόδια». Τέτοιες απόψεις με βρίσκουν αντίθετο και για αυτό θεωρώ ότι η επόμενη μέρα στην ηλειακή επιχειρηματικότητα πρέπει να συνδεθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Προσωπική μου επιδίωξη είναι να συμβάλω στη στενή συνεργασία του Επιμελητηρίου Ηλείας τόσο με το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Αμαλιάδας όσο και με το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων του Πύργου.

H επένδυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του νομού μας στην εκπαίδευση και στην έρευνα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την επιβίωση και την ανάπτυξη. Μέσα από τις κατάλληλες συνέργειες  θα προκύψουν οφέλη για όλους. Οι μορφωμένοι νέοι και νέες της Ελλάδας θα αποκτήσουν προοπτική εργασίας, ενώ οι επιχειρήσεις θα εντάξουν στο δυναμικό τους καταρτισμένους εργαζόμενους.

Για αυτό και θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να επαναλειτουργήσει το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ, που άδικα έκλεισε το 2013, προκειμένου σε βάθος χρόνου η Ηλεία να αποκτήσει το δικό της αυτόνομο ΤΕΙ.

Με σχολές που θα καλύπτουν τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία, καθώς και τον πρωτογενή τομέα, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να απογειωθούν. Η γνώση είναι δύναμη, οι νέοι της Ηλείας είναι το παρόν και το μέλλον, για αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέα σενάρια λουκέτου στα ΤΕΙ, αλλά να διαμορφώσουμε ευρύ πλαίσιο ειλικρινούς συνεργασίας με μπροστάρη το Επιμελητήριο Ηλείας.

Να σταματήσουμε να βλέπουμε νέους άνεργους ή μετανάστες.

Όλη η επικαιρότητα