Επιχειρήσεις Ηλεία

Λευτέρης Βαρουξής: “Με σταθερά βήματα αυτοπεποίθησης να αναδείξουμε την δυναμική μας”

Ακούστε το άρθρο

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ…

Η ανάκαμψη περνά μέσα από την εξωστρέφεια!

“Είναι δυνατόν σήμερα τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης να αποτελέσουν το εφαλτήριο μιας νέας και διαφορετικής εικόνας για την ελληνική (τοπική και διευρυμένη) οικονομία; Αναμφίβολα ναι. Αρκεί να σκεφθούμε έξυπνα, να δράσουμε αλληλέγγυα και ενωτικά και να μην αφήσουμε να περάσουν από μπροστά μας, χωρίς καμία παρέμβαση και αξιοποίηση οι ευκαιρίες του Επιχειρείν με τα στοιχεία της εξωστρέφειας… Σε διαφορετική περίπτωση με βήματα νωχελικά και με τις πολιτικές πρακτικές να αδυνατούν επί του παρόντος να φέρουν άμεσα αποτελέσματα, δεν μπορεί παρά να μένουμε και στα επόμενα χρόνια ως απλοί και αμήχανοι θεατές του αρνητικού κλίματος, της πτώχευσης επιχειρήσεων και της αύξησης της ανεργίας…”

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες ο υποψήφιος στον τομέα Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Ηλείας με την «Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της Ηλείας», Λευτέρης Βαρουξής. Ο ίδιος, επιμένει ιδιαίτερα σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του επιχειρηματικού κόσμου πάνω σε συγκεκριμένες στρατηγικές και στοχεύσεις που θα επικεντρώνονται σε τομείς που:

-Θα αναζητούν εξαγωγική οντότητα

-Θα συμμετέχουν σε πρότυπα προγράμματα

-Θα επιδιώκουν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση σε αυτό που κάνουν

-Θα στηρίζουν με αμοιβαίο τρόπο συνεργασίας την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα

-Θα διάκεινται φιλικά προς το περιβάλλον και τις ανάλογες δράσεις του

-Θα προσδιορίζουν την δική τους ταυτότητα με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του ηλειακού δυναμικού

-Θα εξασφαλίζουν με τον καλύτερο ποιοτικό τρόπο την προβολή των προϊόντων τους αλλά και την παροχή των υπηρεσιών τους

-Θα εξοικειώνονται καθημερινά και θα διεισδύουν σε νέες μορφές διαδικτυακής εμπορίας και διακίνησης και

-Θα διεκδικούν το δικαίωμα συμμετοχής τους πάντα σε ότι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση και επίλυση προβλημάτων στον επαγγελματικό τομέα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει πάντα ο κ. Βαρουξής στο μείζον για τα σημερινά δεδομένα ζήτημα της εξωστρέφειας για το οποίο ειδικά νέοι και με την ανάλογη επαγγελματική γνώση επιχειρηματίες οφείλουν να τολμήσουν! Από την Ηλεία σε όλο τον κόσμο, γιατί όχι, αλλά αξιόπιστα και με συνέπεια στον ποιοτικό χαρακτήρα που πρέπει να προσδώσουμε, έχοντας αρωγό την μοναδικότητα της ηλειακής γης και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις παραγωγής μας.

“Μην ξεχνάμε ότι τούτος ο τόπος με την τουριστικη του εξέλιξη και τον αξεπέραστο πολιτισμό του είναι μοναδική «πύλη εισόδου» επισκεπτών από κάθε σημείο των ηπείρων. Και αυτή ακριβώς η προσέγγιση δεν μας δίνει απλώς την δυναμική γνωριμίας αυτών των ανθρώπων με τη δουλειά μας και τα τοπικά προϊόντα. Μας δίνει την μεγάλη ευκαιρία να συνεργασθούμε, να παρουσιάζουμε διαρκώς, να κάνουμε καινούργια πράγματα, και να πείσουμε ώστε να τα καταφέρουμε  ότι από εδώ το αποτέλεσμα της δουλειά μας μπορεί να βρει διόδους στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου!

Κομβικό ρόλο στο πέρασμα αυτής της θετικής εξέλιξης έχει και μπορεί να έχει περαιτέρω το Επιμελητήριο μας. Ένας σημαντικός θεσμός για τον οποίο δεν χρειάζονται ούτε αντιπαραθέσεις ούτε μεμψιμοιρίες. Άλλωστε κοινός στόχος και «τόπος» είναι η δράση του Επιχειρείν και κατ’ επέκταση της τοπικης οικονομίας.

Αναγκαίο λοιπόν είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε τις εξωστρεφείς πρωτοβουλίες μας, να ανοίξουμε εμείς οι ίδιοι τις ευκαιρίες που θα βρούμε μπροστά μας, και ασφαλώς να διαφυλάξουμε το κύρος και τη δύναμη παρέμβασης του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει. Δεν αρκούν ωστόσο. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε περισσότερα και τότε είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε”, τονίζει με ειλικρινή διάθεση δουλειάς και αυτοπεποίθηση ο κ. Λευτέρης Βαρουξής

Όλη η επικαιρότητα