Ηλεία

Λεωνίδας Βαρουξής: Η τοποθέτηση για τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και κατά την διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (ΔΛΤΠ), τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του φορέα Λεωνίδας Βαρουξής που ανέφερε τα εξής:

«Ο προϋπολογισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτυπώνει, εκφράζει, ή καλλίτερα πρέπει να εκφράζει, το όραμα του καθενός δημάρχου, ή προέδρου νομικού προσώπου, συνεπώς και του προέδρου του ΔΛΤΠ. Και στο τέλος  του χρόνου, ο κάθε απολογισμός εκφράζει τη δυνατότητα εφαρμογής όσων ο καθένας μας υπόσχεται, ή πρεσβεύει. Ως εκ τούτου η κοινή γνώμη και ο κάθε πολίτης διαπιστώνει στην πράξη ποιος τον υπηρέτησε με ευλάβεια και συνέπεια λόγων και πράξεων, αλλά και ποιος τον εξαπάτησε. Ποιος έχει ως προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον και ποιος όχι. Μεταξύ του κλέφτη και του ψεύτη, κατακριτέα και επιλήψιμα είναι και τα δυο. Αλλά το πρώτο μπορεί να είναι ενιότε πλημμέλημα, το δεύτερο όμως, η απάτη, είναι καραμπινάτο κακούργημα.

Εξαπάτησα λοιπόν όσους με εμπιστεύτηκαν;

Οι δικές μου επιλογές συνεργατών ήσαν άστοχες και επιβλαβείς για την Υπηρεσία αυτή;

Επιτρέψτε μου σήμερα να μην απαντήσω ο ίδιος.

Θέλω λοιπόν να παρακαλέσω τον κο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Πύργου όπως συνοδεύσουν τα πρακτικά οι δυο επιστολές που καταθέτω σήμερα προς αυτόν και παρακαλώ να γραφτεί στα πρακτικά το αίτημα μου αυτό.

Η μια είναι του ΥΑΛΕ του ΔΛΤΠ, του Άγγελου Παναγιωτακόπουλου  και η άλλη του επικεφαλής μιας εκ των 7 δημοτικών παρατάξεων του δήμου, του Χάρη Μιχαλακόπουλου.

Αποτυπώνουν όχι τη δίκη μου άποψη,  ή πεποίθηση αλλά την δική τους.

Αν η δική μου ενοχλεί μερικούς γνωστούς – άγνωστους , η δική τους σίγουρα ξεγυμνώνει αυτούς που την θέση στην οποία επιλέγησαν, ή εκλέχθησαν την χρησιμοποιούν, είτε για να κάνουν πλάκα, είτε για να δημιουργήσουν ίντριγκες, είτε χάριν – κατ` αυτούς – της πολιτικής, κατ` εμέ της μικροπολιτικής, είτε για να αποκτήσουν φωνή όντας ανώνυμοι και αδιάφοροι στο σύνολο της κοινωνίας .

Ή ίσως για να βρουν ένα επώνυμο στόχο για να διευρύνουν το ισχνό μέγεθος τους, είτε τέλος, για να εκδικηθούν την ίδια κοινωνία που τους αγνοεί, στερώντας της το οξυγόνο της… δηλαδή την ανάπτυξη που δικαιούνται και για την οποία κάποιοι δίνουν το είναι τους.

Επιπρόσθετα επιτρέψτε μου να κατατεθεί στα πρακτικά του δήμου ο δημόσιος έπαινος, ως ιστορική αναφορά και αναγνώριση όσων προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι κάθε βράδυ.

Τελειώνω με το εξής:

Ένας πολύ μεγάλος έλληνας, που μόνο η αναφορά του ονόματος του προκαλεί δέος και συγκίνηση… σε μια ομιλία του μίλησε για την κατάρα της φυλής μας, τον διχασμό.

Ήταν ο μείζων ήρωας, που διώχτηκε αδίκως, που φυλακίστηκε, επιβεβαιώνοντας το ρητό «ότι σε αυτόν τον τόπο, στην Ελλάδα, ουδείς έμεινε ατιμώρητος για την προσφορά του».

Όπως αυτός ο μεγάλος έλληνας, που δεν εξέφρασε πικρία για τις αδικίες που υπέστη, αλλά πόνο ψυχής για ένα έθνος, που αν θέλει ως λαός να επιζήσει, πρέπει να είναι ενωμένο.

Την ίδια ελπίδα έτρεφα και τρέφω  προσωπικά για τον τόπο μου και  για την Ηλεία μας».

Όλη η επικαιρότητα