Ηλεία

Λεωνίδας Βαρουξής: «Στα όρια του το Λιμενικό Ταμείο!»

Ακούστε το άρθρο

«Σε δύο μήνες το λογικό είναι ή να πολεμήσω και να βρω κάποιες εναλλακτικές λύσεις για να λειτουργήσει το Λιμενικό Ταμείο ή να παραδώσω τα κλειδιά στο Υπουργείο Ναυτιλίας», με αυτή την φράση ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεωνίδας Βαρουξής, επεσήμανε προς το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου, τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την λειτουργία της Υπηρεσίας εάν σύντομα δεν δοθεί λύση στο μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Βαρουξής παραβρέθηκε και μίλησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το έγγραφο που έλαβε από τον δήμο του Πύργου σύμφωνα με το οποίο οι αποσπασμένοι υπάλληλοι του δήμου, που εργάζονται στο Λιμενικό Ταμείο στο Κατάκολο θα πρέπει, βάσει απόφασης εντός δύο μηνών να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις.

Με δεδομένο ότι η έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θα καθυστερήσει τουλάχιστο έναν χρόνο έως ότου υλοποιηθεί και καταφέρει έτσι η Υπηρεσία να προσλάβει μόνιμο προσωπικό αν δεν υπάρξει άμεσα κάποια λύση, τότε είναι ισχυρό το ενδεχόμενο το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου να βάλει «λουκέτο».

«Ο ΟΕΥ είναι το εργαλείο λειτουργίας μιας υπηρεσίας. Κανένας δεν είχε σκεφθεί ότι ό,τι και να κάνουμε, ότι επιθυμίες και να είχαμε χωρίς έναν εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας ο οποίος να έχει συγκεκριμένες θέσεις που απαιτούνται σε μια Υπηρεσία η οποία έχει το σημαντικότερο ίσως έργο – χωρίς να θέλω να θίξω καμία άλλη υπηρεσία – τον τουρισμό. Έπρεπε λοιπόν όλοι να έχουμε σταθεί δίπλα στο Λιμενικό Ταμείο όχι με εμένα πρόεδρο και να έχει αλλάξει ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας. Προχθές ήρθε ένα έγγραφο από τον δήμο Πύργου το οποίο έλεγε ότι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι θα φύγουν σε δύο μήνες», ανέφερε ο κ. Βαρουξής.

Επίσης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ζήτησε από τον δήμο του Πύργου και τις υπηρεσίες του να συνεργασθούν στην προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προκύπτει με την έλλειψη προσωπικού έχοντας μάλιστα ως «όπλο» στην φαρέτρα του ένα έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών προς δήμο της Αθήνας, όπου σε ανάλογη περίπτωση δίδεται η δυνατότητα της μετακίνησης προσωπικού για δύο χρόνια με την δυνατότητα της ανανέωσης ακόμα δύο ετών στη μετακίνηση.

«Αν με την συνεργασία του κ. Λιατσή, του κ. Μεσσαλά και της κ. Αντωνίας Παπανικολάου βρούμε μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες κάποια άτομα να μετακινηθούν θα τα έχουμε τουλάχιστο δύο χρόνια και μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια θα έχει εγκριθεί ο ΟΕΥ και πλέον θα μπορέσουμε με την νόμιμη διαδικασία να έχουμε μόνιμο προσωπικό και αυτή η Υπηρεσία να λειτουργεί ανεξαρτήτως προέδρου και διοικητικού συμβουλίου», επεσήμανε ο κ. Βαρουξής.

Ως μείζον θέμα χαρακτήρισαν επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι αυτό της έλλειψης προσωπικού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη ο δήμος να στηρίξει την προσπάθεια της διοίκησης για εξεύρεση λύσης και να ενισχύσει με προσωπικό την Υπηρεσία.

Όλη η επικαιρότητα