Αθλητισμός

Η Λέστερ απέλυσε τον Κλαούντιο Ρανιέρι

Ακούστε το άρθρο

Η διοίκηση της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λέστερ, απέλυσε τον Ιταλό τεχνικό Κλάουντιο Ρανιέρι, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο σύλλογος.

Ο Ρανιέρι, που αφήνει μεν τις «αλεπούδες» στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά επίσης ένα βαθμό και μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, φεύγει σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου μετά τον θρίαμβο της κατάκτησης του τίτλου στην Premier League, που εξέπληξε τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

«Η Λέστερ αποδέσμευσε απόψε τον πρώτο προπονητή της ομάδας, Κλάουντιο Ρανιέρι», ανέφερε ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του. «Ο Κλάουντιο ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο του 2015 και οδήγησε πέρυσι τις “αλεπούδες” στο μεγαλύτερο θρίαμβό τους στην 133χρονη ιστορία του συλλόγου, με τη στέψη τους σε πρωταθλητές Αγγλίας για πρώτη φορά. Ένα status που τον καθιερώνει ως τον πιο επιτυχημένο τεχνικό όλων των εποχών στη Λέστερ, χωρίς αμφιβολία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ωστόσο, τα εγχώρια αποτελέσματα στην τρέχουσα περίοδο έθεσαν τη θέση του συλλόγου στην Premier League υπό απειλή και το διοικητικό συμβούλιο αισθάνεται ότι μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ομολογουμένως οδυνηρή, είναι απαραίτητη», καταλήγει η ανακοίνωση. Ο Ρανιέρι είχε βρεθεί υπό πίεση καθώς η Λέστερ μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό, εν μέσω αναφορών των ΜΜΕ ότι είχε χάσει πια τα αποδυτήρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα