Ελλάδα

Λέσβος: Μαζί με τα μετρητά έκλεψε και… κατσαρόλες από δύο σπίτια!

Οι αρχές εξιχνίασαν άμεσα τις διαρρήξεις - Ερευνάται αν είχε διαπράξει κι άλλες κατά το παρελθόν
Ακούστε το άρθρο

Τις εισόδους δυο σπιτιών στην περιοχή του Κάτω Τρίτους στη Λέσβο παραβίασε διαδοχικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ένας 41χρονος Έλληνας, ο οποίος δεν αρκέστηκε στα μετρητά ύψους 1.500 ευρώ και ένα κόσμημα που βρήκε, αλλά έκλεψε και τα… χάλκινα μαγειρικά σκεύη για να τα πουλήσει!

Οι δύο διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν άμεσα μετά από έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Γέρας και της Ασφαλείας Μυτιλήνης και ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη και στο πλαίσιο της προανάκριση βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο 41χρονος παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης κατηγορούμενος για κλοπές, αλλά ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες.

Ξήλωσαν μέταλλα από εγκαταστάσεις επιχείρησης

Στα πράσα έπιασαν οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης στη Λαμία δυο Έλληνες «κυνηγούς» μετάλλων, οι οποίοι είχαν τρυπώσει στις εγκαταστάσεις της και είχαν ξηλώσει τρία μοτέρ άντλησης υδάτων και ποσότητα μεταλλικών φύλλων, τα οποία φόρτωναν σε ένα αγροτικό φορτηγάκι ιδιοκτησίας του ενός. Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν ώσπου να φτάσουν αστυνομικοί της Ασφαλείας και να τους περάσουν χειροπέδες, με τις οποίες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που τους άσκησε δίωξη για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ το φορτηγάκι κατασχέθηκε.

Κρυφά μπήκε σε μια καφετέρια στο Βόλο ένας Έλληνας και άρπαξε από τον πάγκο του καταστήματος περίπου 200 ευρώ, χωρίς να γίνει αντιληπτός, το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο δράστης διέφυγε, αλλά το ίδιο βράδυ εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να κινείται μοτοποδήλατο το οποίο προέκυψε ότι το είχε κλέψει το ίδιο πρωί και συνελήφθη. Το δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ από την Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του δράστη για κλοπή και κλοπή τροχοφόρου, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Όλη η επικαιρότητα