Ελλάδα

Λέσβος: Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού μετά από ναυάγιο – 4 νεκροί, 16 διασωθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λέμβος η οποία μετέφερε αλλοδαπούς, χτύπησε σε βραχώδες σημείο στην περιοχή προβοσκίδα, σε μια προσπάθεια να αποβιβάσει παράνομα τους επιβαίνοντες.
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις σορούς εντόπισε το Λιμενικό Σώμα κατά την επιχείρηση διάσωσης και εντοπισμού μεταναστών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή “Προβοσκίδα” στην Ανατολική Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λέμβος η οποία μετέφερε αλλοδαπούς, χτύπησε σε βραχώδες σημείο στην περιοχή προβοσκίδα, σε μια προσπάθεια να αποβιβάσει παράνομα τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι 16 διασωθέντες με καταγωγή από την Σομαλία, την Υεμένη και τη Συρία, 41 άτομα βρίσκονταν στη λέμβο. Μεταξύ των διασωθέντων και ένα παιδί ηλικίας 5 ετών το οποίο εξετάζεται από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εξετάστηκαν από τους γιατρούς ήδη 10 άτομα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σε κάποιους αντιμετωπίστηκαν τα συμπτώματα υποθερμίας που παρουσίασαν.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες, επικρατεί παγετός με ανέμους 6 μποφόρ και τοπικά με ριπές μέχρι και 8 μποφόρ. Ήδη πέντε από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα Super Puma, δύο περιπολικά του Λιμενικού και ένα πλοίο ανοικτής θαλασσής, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες και από ξηράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Σοκαριστικό είναι το βίντεο από τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος στην επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα νότια της Λέσβου.

Όλη η επικαιρότητα