Χωρίς κατηγορία

Levi’s και Google δημιουργούν το διαδραστικό μπλου τζιν

837549_google-project.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο συνέδριο τεχνολογίας Google Ι/Ο, ανάμεσα στις πρωτοποριακές εφευρέσεις που παρουσίασε ο ιντερνετικός κολοσσός, ξεχώρισε το Project Jacquard.   

Πρόκειται για την απο κοινού προσπάθεια της Google με την Levi’s να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό ύφασμα που φιλοδοξεί να μετατρέψει τα ρούχα μας σε interactive επιφάνειες μέσω των οποίων θα μπορούμε να ελέγχουμε, μέσω της αφής, gadgets όπως smartphones και tablets, αλλά και μια πληθώρα άλλων διασυνδεδεμένων οικιακών συσκευών μέσω του Internet of Things.  

Όπως αναφέρει το Quartz, τα υφάσματα διεπαφής δεν είναι κάτι καινούριο, όμως η συνεργασία της Google με την Levi’s δείχνουν ότι οι μεγάλες εταιρείες είναι έτοιμες για μια μαζική κυκλοφορία αυτής της τεχνολογίας, τελειοποιώντας την και εφαρμόζοντάς την σε ρούχα όπως τα μπλου τζιν. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας, οι χρήστες μπορούσαν να χειριστούν ένα smartphone αλλά και τους “έξυπνους” λαμπτήρες Hue Light της Philips, απλά χαϊδεύοντας συγκεκριμένα σημεία στο διαδραστικό ύφασμα. Με την ευκαιρία της επίδειξης, ο ιθύνων του τμήματος καινοτομίας της Levi’s, Paul Dillinger, δήλωσε “Μοιαζει με επιστημονική φαντασία”.  

Παρακολουθήστε το βίντεο που δημοσίευσε το τμημα ATAP (Advanced Technology and Projects) της Google που επιδεικνύει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας στο χώρο των υφασμάτων: 

Πηγή: lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα