Ηλεία

Λευκή νύχτα στον Πύργο: «Μαζί, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα…»(VIDEO)

leyki_nyxta_apologismos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς όλους όσοι εργάστηκαν, κουράστηκαν και συνέβαλαν –  ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις του – στη μεγάλη επιτυχία της 1ης Λευκής Νύχτας του Πύργου, εξέφρασε η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό. Ένα απολογισμό, θετικό, που έγινε η αφορμή για τον σχεδιασμό, όχι μόνο της 2ης Λευκής Νύχτας αλλά και άλλων, εκδηλώσεων, με βασική όμως προϋπόθεση, την ενεργό συμμετοχή όλων. Γιατί, όπως φάνηκε στην πράξη, στην 1η Λευκή Νύχτα, όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν περισσότερα και καλύτερα πράγματα.


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος, ο αντιπρόεδρος Κώστας Αθανασόπουλος, ο γραμματέας Νίκος Σκορδαλής και το μέλος – και πρώην πρόεδρος – Γιώργος Ανδριόλας (σ.σ ο ταμίας  Παν. Τορέγας απουσίαζε λόγω ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσης) σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι, μίλησαν για όλους αυτούς που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία και επιτεύχθηκε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ…»

«Νιώθουμε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας βοήθησαν για να βγει από το ωραίο αποτέλεσμα», είπε ο κ.Πετρόπουλος, ξεκινώντας τις ευχαριστίες τους από τα μέλη του Δ.Σ, τους κ.κ Αθανασόπουλο, Σκορδαλή, Τορέγα και δη τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Ανδριόλα, αφού η Λευκή Νύχτα είχε προγραμματιστεί από πέρσι – επί της δικής του προεδρίας – αλλά αναβλήθηκε λόγω capital controls. «Γιατί ένα καλό αποτέλεσμα, δεν βγαίνει μόνο από έναν», συμπλήρωσε. Ευχαρίστησε τον κόσμο, που με την παρουσία και συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της βραδιάς έδωσε πνοή στην Λευκή Νύχτα. «Θέλω ευχαριστήσω τον Δήμο Πύργου, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, το Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση της εξέδρας, την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας για την συμβολή τους, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πύργου για την παραχώρηση – μεταξύ άλλων – και 6 δωματίων. Το Ξενοδοχείο Aldemar που ενημέρωσε τους ενοίκους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Επίσης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύργου, τη Μεικτή Χορωδία του Πύργου, το Χορευτικό «Ηλείων Παράδοσις», τη Σχολή Χορού της κας Μαρίας Πολίτη, όλα τα μουσικά συγκροτήματα που έδωσαν καταπληκτικές συναυλίες εκείνη τη βραδιά. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα τις εφημερίδες ΠΑΤΡΙΣ, ΠΡΩΙΝΗ, ΠΡΩΤΗ, τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΟΡΤ και ΙΟΝΙΑΝ και τους ραδιοφωνικούς ΕΡΑ Πύργου, Greca fm, Ort fm, Liferadio, Vox radio, Radio Κέφι, Venus fm, Enallax και Ιlida, καθώς και τα ηλεκτρονικά μέσα patrisnews, ilialive, amaliadanews, iliaoikonomia, iliapress, myilianews.gr, odigospyrgou και ilia24. Ελπίζω να μην ξέχασαν κανέναν, κι αν ξέχασα ζητώ συγνώμη», είπε.

Δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει και τους Χορηγούς της βραδιάς: Κατεψυγμένα ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ, INSTANTE, TAXI oil, ΓΕΡΜΑΝΟΣ Κινητή Τηλεφωνία, Αφοι ΡΗΓΑ- υλικά οικοδομών, HONDOS Center, ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ Κατεψυγμένα, COMFUZIO, Ξυλεία ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ, Σούπερ Μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ, Οπτικά ΤΕΡΖΗΣ, Συνεργείο MERCEDES Χρ. Δημητρόπουλος, Κοσμήματα ΜΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, BROOKLAND, Αγροτικά Εφόδια ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ «Λαμπαδάριος», REPORTO, FACTORO και Δερμάτινα ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Τέλος, ευχαρίστησε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της κεντρικής πλατείας, (σ.σ με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως είπε) που συνέδραμαν στην διοργάνωση της Λευκής Νύχτας. Εξέφρασε μάλιστα – όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ, ένα μικρό παράπονο, γιατί δεν υπήρξε η ίδια ανταπόκριση από τα ομοειδή καταστήματα της πλατείας Δικαστηρίων

Κλείνοντας, ο κ.Πετρόπουλος, κάλεσε όλους τους εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης, να «αγκαλιάσουν» τον σύλλογο γιατί , όπως είπε ο κ.Πετρόπουλος «…ο Σύλλογος, δεν είναι δικός μας. Είναι όλων των εμπόρων και καταστημάτων. Και πρέπει, με τη δική τους στήριξη, να έρθουν, να πουν τις ιδέες τους και μαζί να κάνουμε καινούργια πράγματα». Τέλος ευχ

«Η λασπολογία, μας έκανε πιο δυνατούς»

Ιδιαίτερη αναφορά, στις ευχαριστίες του, πέραν των προαναφερθέντων από τον πρόεδρο κ.Πετρόπουλο, έκανε προς τον Γιώργο Ανδριόλα, για την πρωτοβουλία της πρότασης και κυρίως στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, γιατί «…εκείνη την ημέρα, που βούλιαξε ο Πύργος, δε θα μπορούσε ο κόσμος να κυκλοφορήσει με ασφάλεια χωρίς τη δική τους συμβολή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος, Κώστας Αθανασόπουλος.

Αναφερόμενος στον «πόλεμο και τη λασπολογία» που δέχθηκαν οι διοργανωτές στον χρονικό διάστημα που ακολούθησε από την ανακοίνωση μέχρι την υλοποίηση, είπε «…δε μας πτόησε, μας έκανε πιο δυνατούς και γι’ αυτό βγήκε το αποτέλεσμα που είδαμε όλοι». Και συμπλήρωσε ο κ.Αθανασόπουλος «…Γεννηθήκαμε σ’ αυτή την πόλη, ζούμε και δουλεύουμε σ’ αυτή την πόλη, και όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ας «αγκαλιάσουμε» όλοι οι έμποροι τον σύλλογο, να αφήσουμε πίσω αυτά που μας «χωρίζουν», που ουσιαστικά δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει κάτι, και να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον σύλλογο. Η διάθεση υπάρχει. Κι έρχονται Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα, κι άλλη Λευκή Νύχτα. Όπως μάλιστα είπα και στον κ.Δήμαρχο, υπάρχουν στον Πύργο πέντε «τρελοί» που μπορούν να αναλάβουν κάποιοι ευθύνες. Βοηθήστε κι εσείς όμως, γιατί μόνοι μας, δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Λευκή Νύχτα με…ηχηρά μηνύματα

Πολλά μηνύματα, με πιο ηχηρά ότι «υπάρχει και αυτός ο Πύργος και η πόλη έχει πολλές δυνατότητες», έστειλε η απρόσμενη επιτυχία της Λευκής Νύχτας, σύμφωνα με τον γραμματέα Νίκο Σκορδαλή. «Αυτά τα μηνύματα πρέπει να φτάσουν κυρίως στους κριτές και τους αρνητικούς «πρωταγωνιστές» αυτής της εκδήλωσης που…κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να μην πετύχει αυτή η Λευκή Νύχτα. Πρέπει να φτάσουν όμως και στους εμπόρους και στην κοινωνία του Πύργου, ώστε να απομονωθεί κάθε τέτοια φωνή και να πάψουμε να συζητάμε τί έκανε η Πάτρα και τι η Καλαμάτα. Εμείς ως Δ.Σ δε θέλουμε εύσημα. Θέλουμε σε 10 χρόνια ο Πύργος να υλοποιεί τη 10η Λευκή Νύχτα σε συνδυασμό με άλλες εκδηλώσεις ώστε να είμαστε ισάξιοι της Πάτρας και της Καλαμάτας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σκορδαλής.

«Την επόμενη φορά, θα είναι καλύτερα»

«Το σύνθημα της παράταξης, πριν δυο χρόνια, ήταν ότι όλοι μαζί μπορούμε. Και αποδείξαμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος μπορεί να φύγει μπροστά», είπε το μέλος και πρώην πρόεδρος, Γιώργος Ανδριόλας. Και συμπλήρωσε πως «Ο Εμπορικός Σύλλογος, έφτασε μέχρι τον Υπουργό για τις 100 δόσεις. Δε μπορεί όμως να είναι μόνο αυτό. Πρέπει να δείξει και κάτι άλλο. Αυτό προσπαθήσαμε να δείξουμε και με την εθελοντική αιμοδοσία, και με τις ανοιχτές συνελεύσεις. Ερχόμασταν όμως οι ίδιοι και οι ίδιοι». Τόνισε λοιπόν την ανάγκη, όλοι οι έμποροι, να συμμετέχουν στον Εμπορικό Σύλλογο. «Αποδείξαμε ότι χωρίς καμιά υστεροβουλία και πραγματικά με τα τσαγανό μας δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έγινε αυτό που είχαν χρόνια να δουν στην πόλη του Πύργου», είπε και συνέχισε «…ήταν πολύ δύσκολο το εγχείρημα, με όλες τις Κασσάνδρες να έχουν μαζευτεί και να λένε «…δεν κονομάμε την μέρα, θα κονομήσουμε τη νύχτα;». Λες και η εκδήλωση έγινε για να κονομήσουν τα μαγαζιά. Η εκδήλωση είχε σκοπό να δείξει ότι μέσα στην κρίση η πόλη είναι ζωντανή και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και θέλουμε να κάνουμε μια γιορτή. Αυτό το δικαίωμα δε θέλουμε κανείς να το ισοπεδώνει».

Από την πρώτη Λευκή Νύχτα, δεν έλειψαν όμως τα «παρατράγουδα», όπως είπε, εξηγώντας «…επαγγελματίες που δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά και θεωρώ ότι θα συμμορφωθούν, όπως επίσης λάθη και παραλείψεις, αλλά την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα». Τέλος, ο κ.Ανδριόλας, εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον άνθρωπο εκείνο – το όνομα το οποίου δεν αποκάλυψε, αλλά ο ίδιος θα το καταλάβει – στον οποίο ανήκει η ιδέα για τη Λευκή Νύχτα.


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα