Ηλεία

Λευκοχώρι: Φοβισμένοι οι κάτοικοι από τις συνεχείς διαρρήξεις

Σπίτι πλησίον της εισόδου του χωριού έγινε στόχος θρασύτατων διαρρηκτών!
Ακούστε το άρθρο

Για τον κάθε έναν από εμάς το σπίτι του αποτελεί έναν χώρο ασφάλειας, ηρεμίας και χαλάρωσης. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως κάθε άλλο παρά ασφάλεια μπορούν να νιώθουν όσοι ζουν στην τοπική κοινότητα Λευκοχωρίου, αφού οι διαρρήξεις τείνουν να γίνουν ρουτίνα.

Ενδεικτικό παράδειγμα αυτό που συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, όταν σπίτι πλησίον της εισόδου του χωριού έγινε στόχος θρασύτατων διαρρηκτών που προσπάθησαν προκαλώντας σημαντικές φθορές να εισέλθουν στο εσωτερικό του. Μάλιστα, πρόκειται για ακόμα μια προσπάθεια διάρρηξης το τελευταίο διάστημα, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή και διατηρούν περιουσία σε αυτή, ωστόσο διαμένουν μόνιμα στην Πάτρα και έρχονται στην περιουσία τους για δύο ημέρες κάθε εβδομάδα.

Δεν κατάφεραν να το παραβιάσουν!

Όπως κατήγγειλε στην εφ. «Πατρίς» ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του προκειμένου να μην γίνει παραπάνω στόχος δραστών, κλήθηκε ο ίδιος και οι γονείς του από τις αρχές για προσπάθεια παραβίασης του σπιτιού τους. Όπως πληροφορήθηκαν από τις αρχές, οι δράστες φαίνεται πως προσπάθησαν αρχικά να μπουν στην αποθήκη, προκαλώντας σημαντικές φθορές. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν δύο μήνες η συγκεκριμένη αποθήκη είχε και πάλι παραβιαστεί, οπότε αυτή τη φορά δεν υπήρχαν πράγματα μεγάλης αξίας εντός αυτής.

Γνωρίζοντας πιθανότατα την απουσία των ιδιοκτητών, οι θρασύτατοι διαρρήκτες προσπάθησαν να εισέλθουν και στο σπίτι, κάτι που ωστόσο δεν κατάφεραν. Μάλιστα, κατέστρεψαν και το σύστημα συναγερμού, στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Ανάγκη για παρέμβαση αρχών και δικαστικής εξουσίας

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην κοινότητα δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με τους κατοίκους πλέον να φοβούνται ακόμα και εντός του σπιτιού τους. Οι αστυνομικές αρχές παρά τις προσπάθειές τους, δεν έχουν όπως φαίνεται καταφέρει να δημιουργήσουν το αίσθημα φόβου στους δράστες που συνεχίζουν ακάθεκτοι τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Οι κάτοικοι δείχνουν απελπισμένοι από αυτήν την κατάσταση και ζητούν περισσότερες περιπολίες από τις αστυνομικές αρχές, καθώς και την επέμβαση των δικαστικών αρχών σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό. Μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη δημιουργίας μιας επιτροπής από κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να επισκεφθούν τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Γιώργο Σωτηρόπουλο και τις εισαγγελικές αρχές.

Όλη η επικαιρότητα